Opende D1 haalt hard uit in eigen huis!!!

Vorige week speelden de boys een niet al te beste wedstrijd in en tegen Waskemeer en ook op de afsluitende training van woensdag liep het niet zoals de technische staf het graag ziet. Daarnaast wordt er met een (zeer) kritisch oog gekeken naar de coach van uit de derde colonne, want alleen “leuk spelen en lang meedoen” is voor deze “har(ry)de kern” niet langer voldoende. Er wordt meer van je verwacht deze jaargang, was de duidelijke boodschap tijdens het zomerreces.


Voeg daarbij dat er 2 “vaste basis klanten” in de ziekenboeg bivakkeren op dit moment en dat maakt een coach dan toch schijnbaar wat nerveus voor de eerste thuiswedstrijd in de competitie dit jaar.

Peendermantsjes schieten uit de startblokken

Na een moeizame week en 3 uitwedstrijden op rij, was het dan vandaag eindelijk zover. De boys mochten voor de eerste keer deze competitie in eigen huis spelen en blijkbaar werkte dit erg inspirerend voor de Peenders, want er waren amper 5 minuten verstreken of er stond al een 2 – 0 voorsprong op het bord. Al snel was het duidelijk dat er ook vandaag weer 3 punten zouden worden bijgeschreven. De Peendermantsjes waren domweg een maatje te groot voor dit ONB. Na deze 2 snelle goals viel het even stil en wisten de boys de kansen niet om te zetten in meer goals. Een aantal malen lag de keeper in de weg, maar ook werd het niet altijd even slim uitgespeeld. Desondanks werd er voor de limobreak nog 2x gescoord en kon er met een 4 – 0 voorsprong gerust worden.

Op naar de dubbele cijfers
Tijdens de limobreak werd er door de boys al aangegeven dat het “klusje geklaard was” Weer 3 punten erbij en nu nog een paar doelpuntjes erbij. Als coach denk je dan al snel aan onderschatting, maar de Peenders lieten anders zien. De “vijf seconden” werden nog even aangehaald en ook in de 2e helft gaven de boys vol gas. Weer 2 snelle goals en even leek het erop dat de knapen het wel voldoende vonden voor vandaag. Het tempo ging iets omlaag en iedereen achtte zich ineens kansrijk om een goaltje mee te pikken vandaag. Na een aantal pogingen bleek wel dat er “gewoon” gevoetbald moest worden en vanaf dat moment was het klaar. Met enige regelmaat kon er gejuicht worden en werd de productie aardig opgevoerd. ONB bleef het proberen op een positieve manier, maar de Peenders lieten achterin geen steekjes vallen. Na het laatste fluitsignaal, van deze dag, door van der Woude Sr konden de boys een mooie 12 – 0 overwinning bijschrijven deze week!!

Derde colonne is gematigd tevreden

Als coach ben je blij met dit resultaat en antwoord van de spelers en loop je vrolijk van het veld richting catacomben. Kort voor het binnengaan van de kleedkamers was daar ineens “de har(ry)de kern” met een duidelijke boodschap. “1 zwaluw maakt nog geen zomer JO”, dus het is (nog) niet zeker dat je de kerst haalt als coach van deze toppers……

Desondanks kunnen we als team tevreden zijn met 12 punten uit 4 wedstrijden. Nu is het zaak om zo lang mogelijk bij te blijven bij de top ploegen in deze competitie. Volgende week gaan we op bezoek in Gorredijk om het daar op te nemen tegen de lokale helden van D2.

Forza Peendermantsjes!!!!

De bal werd vandaag over de lijn gewerkt door: Albert Nijboer (5x) Roan Alssema (3x) Collin Piersma (2x) Carst Overwijk (1x) en Jesse Ian de Jong (1x)

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht