Opende D1 krijgt ook Nieuweschoot op de knieën!!!

De Peenders zitten midden in een serie van “topwedstrijden”. Waar vorige week de eerste horde in de beker al succesvol werd genomen wachtte er vandaag weer een geduchte tegenstander. Net als onze boys had Nieuweschoot tot dusverre nog niet verloren in deze competitie. Alleen een gelijkspel tegen de huidige koploper en verder louter ruime overwinningen. Een mooi affiche dus en waar dan ook wel enig belang en druk op stond!!

Na 2 goede trainingen leef je dan met vertrouwen toe naar de zaterdag en begint het op de vrijdagavond meer en meer te kriebelen. Waar de boys allang en breed de benodigde rust pakten was er nog even de “har(ry)de kern” die zich roerde. “He coach, je mag er nog eentje nemen en dan moet je offline, morgen willen we resultaat en dus 3 punten zien……” Als er dan ook weer vanuit die hoek de druk wordt opgevoerd, ga je toch iets minder makkelijk slapen……

“Slechte” start voor de Peendermantsjes……
De boys waren zich goed doordrongen van het belang van deze tweestrijd vandaag. Bij winst zou je toch echt 1 concurrent normaal gesproken kunnen uitschakelen voor de hoogste podiumplaats. Er werd dan ook afgesproken dat er veel druk gezet zou worden en Nieuweschoot niet het idee geven dat er wat te halen viel hier in de Peen vandaag. De eerste kans was dan ook voor de “zwarte” Peenders vandaag, maar de keeper wist redding te brengen. Langzaamaan moesten de Peenders iets in de achteruit en uit de eerste de beste echte kans van Nieuweschoot was het wel direct raak voor de gasten. Schouderophalend over deze achterstand werd de aanval weer gezocht, maar de mooie open kansen waren (nog) niet aan de Peenders besteed. De gasten beschikken over enkele “mooie” voetballers en de Peenders moesten zo nu en dan het antwoord daarop even schuldig blijven. Een lange bal zaaide wat verwarring en daar werd ineens handig geprofiteerd door de gasten. Zodoende keken onze boys binnen de 15 minuten al tegen een 0 – 2 achterstand aan. Een situatie die we niet vaak zien bij deze boys…… en even leken de Peenders dan ook “geknakt”. Met deze voorsprong was het voor de gasten wat makkelijker voetballen en moesten de Peenders dus serieus in de achtervolging vandaag. Nadat de Peenders nog een aantal mooie kansen gemist hadden, viel kort voor rust dan eindelijk de verdiende aansluitingstreffer en kon de limobreak worden opgezocht.

Rustige limobreak……
Met de gezichten op onweer werd de kleedkamer opgezocht. Een achterstand, twee coaches die er altijd bovenop zitten, dit wordt vast een knetterende donderspeech…… Ondanks dat de boys niet het beste voetbal lieten zien, bleef het rustig in de kleedkamer. “Meer dan voldoende kansen afgedwongen, alleen iets skerper voor de goal. Als team er kort op, dan komen die kansen en goals vanzelf en staan wij straks op 15 uit 5” was de duidelijke boodschap voor de 2e helft.

Peenders knokken zich terug……
De gasten hadden het idee dat ze die lastige Peendermantsjes bijna onder zich hadden en gaven direct weer gas. Er konden wat afstand schoten en hoekschoppen genoteerd worden, maar de beste kans was voor de Peenders. Maar wederom in de “1 tegen 1” was de gastengoalie de situatie meester. Wel zag je bij de Peenders het onverzettelijke meer en meer terugkeren en werd er als een hecht collectief volop gestreden voor elke meter. Wederom waren er weer een aantal mooie kansen voor de Peenders, maar kwam de gelijkmaker desondanks ietwat gelukkig tot stand. Een vrije trap werd licht van richting veranderd en liet de goalie kansloos. Vanaf dit moment waren die verrekte Peendermantsjes volledig de bovenliggende partij en lieten ze hun power zien. Nieuweschoot kwam er maar meer mondjes maat uit en de Peenders gingen geduldig op zoek naar de verdiende voorsprong. Na een foutje achterin dan eindelijk eens genadeloos afgestraft te hebben was er die felbegeerde voorsprong en kon de wedstrijd uitgespeeld worden. Uiteindelijk werd met de 4 – 2 de wedstrijd definitief in het slot gegooid en konden de boys weer een verdiende 3-punter bijschrijven.

“Har(ry)de kern” tevreden……
Na een wedstrijd hard werken werd dan ook Nieuweschoot op de knieën gedwongen en kon er even een klein feestje gevierd worden. Zelfs “de har(ry)de kern” was erg opgetogen over het resultaat en de wijze hoe het tot stand is gekomen. Een mooie opsteker voor de boys!! Met 15 uit 5 hebben de boys zich vandaag opgewerkt van plek 4 naar plek 2 en is koploper De Sweach nog steeds in het vizier. Volgende week gaan onze boys op bezoek bij de koploper en zullen we het proberen om deze lijn door te trekken. Uiteraard rekenen de boys weer op massale steun uit het Peenderkamp!!!

Forza Peendermantsjes!!!!

“Het laatste zetje bij de Peendergoals van vandaag” werd verzorgd door: Albert Nijboer (2x) Sander Doetjes (1x) en Roan Alssema (1x)

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht