Opende D1 laat de “Ljouwter Sweltsjes” totaal kansloos!!!

Na twee regelrechte toppers op een rij, waren vandaag de Leeuwarder Zwaluwen D2 de tegenstander van onze boys. Een ploeg uit de middenmoot weliswaar, maar de laatste weken wisten zij toch met ruime uitslagen de punten binnen te halen. De Peenders blijven maar winnen en lijken regelrecht richting de titel op te stomen, maar dan zullen ze wel elke wedstrijd volle bak moeten gaan!!!

Waar de boys rustig en geconcentreerd de warming up uitvoerden, zag je beide coaches toch weer wat nerveus heen en weer drentelen. “Oe bliksem Jan, at se dizze ploeg mar net underskatte hjoed” hoor je dan de andere Jan zeggen…… Inmiddels werd het rondom het veld weer lekker druk, want het lijkt wel dat deze boys elke week meer supporters trekken. Tussen de vele supporters zagen we gelukkig ook weer het “kopke” van de inmiddels volledig herstelde Gerrit. Top jongen!!

De punten worden al snel “veilig” gesteld……

Waar de coaches dus bang waren voor een eventuele onderschatting, lieten de boys even duidelijk zien dat ze zich er wel degelijk bewust van zijn, en ook echt bezig zijn met hun missie!!! Waar sommige ploegen wachten tot “het laatste kwartiertje” lieten de Peenders zien dat je het veel makkelijker hebt als je dat direct in het begin doet. Na 5 minuten werd de 1e goal binnen gelopen en nog voordat het “eerste” kwartiertje verstreken was stond er al een alleszeggende 5 – 0 op het scorebord……

De boys lieten het gaspedaal los en lieten “de Sweltsjes” ook wat aan de bal. Ietwat minder focus en felheid en je ziet direct dat dit ten koste gaat van het spel. De boys lieten het dus even wat af weten en tijdens deze fase wisten de gasten zelfs 2x een gaatje te vinden in de Peender defensie. Beide coaches doken er direct bovenop en al snel was er het antwoord wat je dan wil zien. Gelukkig is niet altijd elke kans een goal, want anders had de uitslag wel heel groot geworden…… Na een mooie vlotte aanval werd er het overzicht voor de goal goed bewaard en werd de marge weer op 4 gebracht. Zodoende werd de limobreak met een 6 – 2 voorsprong ingegaan.

Op naar een monsterscore, of….???

Tijdens de limobreak hadden de boys een opdracht meegekregen voor de uitvoering van de 2e helft. Op basis van het vertoonde spel en het aanwezige krachtsverschil, moest er vandaag een “verplicht” minimaal aantal aan verschillende doelpuntenmakers op het score formulier komen. Deze “tussentijdse en extra” opdracht werd dan eens een keertje niet gehaald, maar desondanks waren er nog wel de nodige doelpunten te noteren. Gedurende de 2e helft waren er meer dan voldoende kansen, maar er werd toch te vaak wat op “eigen succes” gegokt. Al kun je dat de jongens ook niet echt kwalijk nemen bij een dergelijke tussenstand. Je wilt tenslotte allemaal wel eens de laatste zijn die het beslissende tikje geeft bij een goal…… Na het laatste fluitsignaal van Van der Woude Sr. stond er een 10 – 2 op het scorebord. Wederom een soepele en meer dan verdiende overwinning voor de Peendermantsjes die hiermee keurig op koers blijven!!!

Van competitie naar beker……

Voor volgende week staat er een bekerwedstrijd op het programma. Op sportpark “it Doltsje” in Drogeham gaan de Peendermantsjes dan de uitdaging aan met Drogeham D1. Tijdens de voorbereiding wisten beide teams in het onderlinge treffen elk 4x te scoren en in de competitie regeren beide ploegen met ijzeren hand, want beide ploegen bekleden de koppositie in hun competitie met louter en alleen overwinningen…… Een ware kraker dus!!! Uiteraard rekenen de Peenders weer op veel support en steun langs de lijn!!!

Forza Peendermantsjes!!!!

“De bal werd dit keer over de lijn gewerkt” door: Roan Alssema (5x) Albert Nijboer (3x) Raymon de Vries (1x) en Collin Piersma (1x)

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht