Opende D1 legt ook De Sweach op de pijnbank!!!

Vorige week werd er een stevige tik uitgedeeld naar de concurrentie. In een echte topper werd op eigen terrein Nieuweschoot gedecideerd aan de kant gezet door onze boys en door die overwinning klommen de Peenders in de ranglijst en mochten ze vandaag als nummer 2 van start gaan. Als je dan vandaag naar de huidige koploper moet, speel je wederom een echte en onvervalste topper!! Als “grote uitdager” van de topploegen togen de Peenders vandaag dus richting Beetsterzwaag om het daar op te nemen tegen de lokale helden van De Sweach D1, met als inzet: “wie wordt de titelfavoriet”???

Het was dan ook vanochtend vroeg verzamelen om maar goed voorbereid aan de start te komen. Twee licht nerveuze coaches, boys met een groot portie zelfvertrouwen en de grote trouwe schare aan supporters, weer een hele colonne richting de bossen van Beetsterzwaag. Schijnbaar leefde dit “onderonsje” meer bij de Peenders, want de tegenstander was nog nergens te bekennen toen het complete gezelschap zich melde op het sportpark……

Na nerveus begin toont zich het herstel……

Waar de boys al lang en breed met de warming up bezig waren, kwamen de gastheren pas minuten later het veld op. Voor de Sweach waarschijnlijk de beste manier om zich voor te bereiden, want ze gingen wel direct goed fel van start in de wedstrijd. De eerste minuten werden de boys dan ook even terug gezet op eigen helft en moest er even een aantal malen ingegrepen worden. De eerste storm werd overleefd en langzaamaan werden de boys meer en meer gevaarlijker. Op dat “rottige kunstgras” moest er even een omschakeling komen in de manier van voetballen, maar toen die was gevonden deden de Peenders ineens geheel mee in deze wedstrijd. Met een mooie opbouw van achteruit was het Sander die “oog in oog” met de keeper kwam te staan. Onbaatzuchtig een tikkie breed en de bal werd perfect binnengelopen. Een aanval uit het boekje betekende de voorsprong voor de Peenders. Tja, dan gaat het er steeds meer en meer op lijken……

De Sweach was niet direct uit het lood geslagen en wist zich te herpakken. Met goed voetbal wisten ze zich bij tijd en wijle onder de druk van de Peenders uit te voetballen en kregen dan ook hun kansen. Uiteindelijk was het de toch wel die heel handige en snelle spits die beide ploegen weer in evenwicht bracht. De voorzet werd uiterst secuur en ook best wel heel hard tegen de touwen gejaagd. Eefkes een domper, maar ook de Peendermantsjes waren niet van slag. Aan beide zijden werd er nog maar eens een schepje bovenop gegooid en werd er volop gestreden voor elke meter. Over en weer waren er nog wat kansen te noteren, maar het waren uiteindelijk de Peenders die de voorsprong pakten. Een hoge bal voor de pot zorgde voor wat verwarring en de “kleine” Collin was er als de kippen bij om dit buitenkansje binnen te koppen.

Limobreak en 18 uit 6???

Tijdens de limobreak werd er even gesproken over de uitvoering in het 1e bedrijf, maar ook wat er beter kon in het resterende deel. Een aantal praktische tips en adviezen moesten de boys daar verder bij helpen, en meteen werd de afspraak gemaakt “na afloop staan we hier weer en dan met 18 uit 6”!!!!

Degelijk uitgespeeld en wederom een concurrent minder……???

De boys realiseerden zich dat ze een mooie slag konden slaan vandaag en pakten de draad direct weer op. Er werd nog een extra tandje bijgeschakeld en vol overgave werden de duels aangegaan. De angel bij De Sweach werd er uitgehaald en de boys bleven relatief simpel overeind. In de omschakeling was er wel de nodige dreiging van de Peendermantsjes, maar aan beide zijden waren er niet echt veel uitgespeelde kansen te noteren. Er moest aan weerszijden strijd geleverd worden en naarmate de 2e helft vorderde waren het de Peenders die steeds dichter bij de beslissing kwamen. Je voelde meer en meer dat het ging gebeuren, maar toch was de voorsprong uiterst mager. Nadat de Peenders nog een uitgelezen kans hadden gemist, was het met nog een kleine 10 minuten te gaan wel raak. De marge werd verdubbeld en het resterende deel kon “rustig” uitgespeeld worden. Even was er na een goede en stevige ingreep in “de 16” nog wat twijfel over een vermeende penalty voor de gastheren, maar de goed leidende “Van Boekel” ut de Sweach liet doorspelen. De Peendermantsjes tilden de voorsprong over de streep en konden na het laatste fluitsignaal terecht trots zijn. In 2 weken tijd werd de complete concurrentie op achterstand gespeeld!!

“Van uitdager naar titelkandidaat”……

Waar de concurrentie al 7 of meer wedstrijden hebben gespeeld en al meerdere punten hebben verloren, staan onze boys na 6 duels nog op een 100% score. Desondanks bezetten zij momenteel “slechts” plek 2 en moeten ook de komende weken de nodige wedstrijden nog gewonnen worden. Door deze ongeslagen status zijn de boys vandaag wel uitgegroeid van “uitdager” naar een serieuze titelkandidaat……!!!!

Volgende week is Leeuwarder Zwaluwen D2 te gast op ons sportpark. De Peenders willen dan hun serie een verder goed gevolg geven, aanvang 10.30 uur!!!

Forza Peendermantsjes!!!!

“Het laatste zetje bij de Peendergoals van vandaag” werd verzorgd door: Roan Alssema (1x) Collin Piersma (1x) en Albert Nijboer (1x)

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht