Opende D1 overtuigend door in de beker!!!

Vorige week pakten de boys via winst in de derby tegen de Feanstars de begeerde koppositie in de bekerpoule en vandaag moest dan vanaf pole position de knock out fase van het bekertoernooi bereikt worden. Hiervoor moest dan, na 2 ruime overwinningen, nog minimaal een punt gepakt worden in het Drachtster bos waar vandaag de lokale helden van D4 de tegenstander waren.

Geen snelle openingsgoal voor de Peenders

De Peenders waren vanochtend weer keurig, zoals meestal, op tijd aanwezig om in te stappen in 1 van de vele volg auto’s die vandaag richting Drachten vertrokken. De vaste schare supporters waren weer allemaal aanwezig en met een stoet van 10 auto’s werd de weg ingezet richting het Drachtster bos. Niks stond dan ook dan ook een leuke wedstrijd in de weg. Wellicht voelden de boys toch wat enige druk, want het begin was niet bijster best van de Peenders. Veel onnodig balverlies, geen vloeiende aanvallen en we hoorden de coach dan ook direct al weer mopperen. Potverdorie, al meer dan 5 minuten gespeeld en nog geen goal……… Ondanks dat de goal vandaag even op zich liet wachten toonden de Peenders hoe je echt moet voetballen. Er werd goed samengespeeld en een aantal meer dan prima aanvallen golfden op de Drachtster goalie. Nadat de eerste treffer binnen viel was er de opmaat voor nog een aantal goals en al voor rust gooiden de Peenders de wedstrijd definitief in het slot

Mooiste aanval eindigt in doeltrap

Tijdens de limobreak werd dit keer de nadruk gelegd op de “vijf seconden” regel en het moet gezegd worden, de boys pakten die extra taak meer dan goed op. Ondanks dat de tegenstander de paal wist te raken was ook in de deze helft onze rode brigade meer dan heer en meester. Dit kwam het mooist tot uiting toen een vloeiende aanval over rechts dreigde vast te lopen. Met alle rust werd de bal afgekapt en via de combinatie op het midden werd de bal geopend over de hele naar links. Hup, met een simpele schijnbeweging de tegenstander het bos insturen en de goede voorzet los laten zoals we dat elke week trainen. Helaas werd de bal net aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn geschoten en restte er niet meer dan een doeltrap, maar in deze aanval zag je het echte voetbal vernuft van onze boys. En laten we eerlijk wezen, als trainer/coach geniet je daar nog het meest van en dan is die goal wat minder belangrijk (als je al voor staat).

Door naar de knock out fase

Waar 1 punt vandaag genoeg was, wisten de boys zich vandaag met een 8 – 0 overwinning overtuigend te plaatsen voor het vervolg van het beker toernooi. Met 3 overwinningen en een doelsaldo van 22 – 4, kun je gerust spreken van een overtuigende bekersessie tot dusverre. Bij aanvang van het seizoen wisten de boys al te vertellen dat ze ook dit jaar weer willen overtuigen in de bekercampagne. De succes story van vorig seizoen zit de boys dus nog “goed en vers” in het geheugen……!!!!

Om goed voorbereid aan de start te staan voordat de competitie begint wordt de training van woensdag ingeruild voor de 6e wedstrijd van het nieuwe seizoen. De boys nemen het dan op in een vriendschappelijk duel tegen Drogeham D1, aanvang 18.45 uur. Uiteraard zijn, naast de vaste schare, supporters meer dan van harte welkom op ons eigen sportpark!!