Opende D1 pakt de winst en “ruikt” het kampioenschap!!!

Op deze winderige “sinterklaas” zaterdag mochten de boys weer eens op eigen sportpark hun kunsten vertonen. De tegenstander kwam dit keer uit “het Friese Haagje” in de vorm als Heerenveense Boys D3. Een ploeg die in de middenmoot bivakkeert, daar waar onze boys de trotse koploper zijn. Bij winst van de Peenders en puntenverlies voor de “concurrentie” kon het vandaag al raak zijn voor de Peenders.

De “concurrentie” moest al vroeg, om 8.45 uur, beginnen waar de Peenders pas om half elf aan de aftrap werden verwacht. De selectie was goed op de hoogte van dit feit en tijdens de warming up werd er al druk gespeculeerd over de, eventuele, eindstand in Sneek. Kort voor aanvang bleek dat de “concurrentie” geen fout had gemaakt vandaag, dus voor de Peenders was het ook nu weer een bittere noodzaak om dan ook zelf weer de 3 punten binnen te hengelen vandaag.

Strijd weer vroegtijdig beslist……

Tijdens de wedstrijdbespreking werd nog snel even het bekende strijdplan besproken. De tegenstander flink opjagen en niet het idee geven dat er wat te halen valt vandaag hier in de Peen. Gewoon lekker voetballen dus…… Dat is niet tegen dovemans oren gezegd bij deze boys en ze lieten dan ook snel alweer fraaie staaltjes voetbal zien. Binnen 10 minuten was het al 2x raak vandaag voor de Peenders en had de Heerenveense goalie al diverse prima reddingen achter zijn naam staan. De boys lieten de gaskraan open staan, maar naast die dekselse keeper stond diverse keren paal en lat meer succes in de weg. Kort voor de limobreak vielen er uiteindelijk nog wel 2 ballen binnen en was nog voor de limobreak de strijd alweer in Peender voordeel beslist.

Serene rust tijdens de limobreak……

Zowel de spelers als de technische staf waren “gematigd” tevreden over de uitvoering in het 1e bedrijf. Voetballend zat het wel snor, maar de 4 – 0 was een (te) magere afspiegeling van het daadwerkelijke krachtsverschil tussen beide ploegen. Zodoende werden de boys dit keer maar weer eens naar buiten gestuurd met een “extra opdracht”. Na afloop moesten er namelijk 7 verschillende doelpuntenmakers op papier staan……

Rommelige 2e helft……

Het 2e deel van dit potje was nou niet echt het beste wat de boys tot dusverre hebben laten zien. Hier en daar wat slordig en knullig balverlies en zodoende werd de tegenstander wat in het zadel geholpen. Desondanks waren er wel de nodige kansen voor de Peenders te noteren, maar die “extra opdracht” zat de boys wellicht wat in de weg. Uiteindelijk waren het zelfs de gasten die 1e goal in de 2e helft produceerden…… Uiteraard was dit tegen het zere been van de Peenders en al snel werd de marge hersteld. De boys bleven zoeken om zoveel mogelijk verschillende namen op het formulier te krijgen. Na het laatste fluitsignaal van de weer solide fluitende vd. Woude Sr. werden niet alleen de streepjes geteld, maar ook de namen…!!! Uiteindelijk werden de 7 treffers geproduceerd door “slechts” 6 verschillende spelers…

Nog 1 puntje nodig……

De altijd nadrukkelijk aanwezige “har(ry)de kern” stak na afloop even kort zijn duim op. Ook die kant was dus weer tevreden gesteld vandaag en met een gerust hart kon de coach dus mee delen in de feestvreugde na afloop. Volgende week reizen de boys af naar Gorredijk om het daar op te nemen tegen de lokale helden van D2. De titel is inmiddels zeer dichtbij en kan als het ware geroken worden, maar tijdens die tweestrijd moeten de Peendermantsjes nog het laatst benodigde puntje binnen zien te halen om zich definitief “kampioen” te mogen noemen.

Naast het altijd trouw aanwezige legioen rekenen onze Peendermantsjes op extra steun langs de lijn!! De selectie vertrekt al vroeg, maar de 2e colonne aan supporters trekt zo rond 7.45 uur richting Gorredijk. Er zijn nog enkele plaatsen vrij, aanmelden kan bij de “har(ry)de kern”

Forza Peendermantsjes!!!!

“De Peendergoal(s) werden vandaag binnen gelopen” door: Ide de Jong (2x) Roan Alssema (1x) Albert Nijboer (1x) Jesse Ian de Jong (1x) Sander Doetjes (1x) en Collin Piersma (1x)

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht