Opende D1 pakt met ruime zege eindelijk de koppositie!!!

Vorige week moesten de boys de 1e nederlaag van het seizoen slikken in de bekerwedstrijd tegen Drogeham. Afgelopen maandag tijdens de training was de teleurstelling nog enigszins voelbaar bij de boys, maar toch werd er ook al weer stiekem en voorzichtig vooruitgeblikt naar de wedstrijd van vandaag.

De Peenders zijn inmiddels de uitgesproken titelfavoriet na hun overwinningen op de rechtstreekse concurrentie. Alleen “pluvius” lijkt nog roet in het eten te kunnen gooien met eventuele afgelastingen…… De boys lopen al 2 wedstrijden achter op de concurrentie en die mogen zelfs ook nog 1 wedstrijd meer spelen dan onze jongens. Ondanks hun 100% score tot dusverre, is het dus nog geen uitgemaakte zaak dat de boys ook daadwerkelijk de hoogste plek van het podium gaan halen. Afgelopen week was het dus weer spannend, mogen en kunnen we wel in actie komen?? Maar ook Joure beschikt, gelukkig maar, over uitstekende velden, want na overleg tussen beide teams bleek dat de Peenders met een gerust hard konden afreizen naar Joure voor een lekker potje voetbal.

Ongelijke strijd……

Waar de meeste Peenders vanochtend nog op 1 oor lagen trokken de boys, uiteraard was de trouwe aanhang ook weer volop aanwezig, alweer richting Joure waar om 9.00 uur afgetrapt moest worden voor al weer hun 17e wedstrijd van dit lopende seizoen. Vooraf werd er nog even aangestipt wat de bedoeling was vandaag en de boys lieten zien dat de boodschap duidelijk was over gekomen. Lekker vlot pakten de boys de voorsprong en al snel was het duidelijk dat de punten ook vandaag weer mee zouden gaan naar de Peen. Er werden een paar prachtige aanvallen op de mat getoverd en met enige regelmaat werd het net gevonden, al werden er ook nog een flink aantal mooie kansen onbenut gelaten. Achterin werd verder niks weggeven en zodoende kon de rust opgezocht worden met een alweer geruststellende 0 – 5 stand op het scorebord.

Aan zelfkritiek geen gebrek……

Op de vraag van de technische staf wat de boys zelf vonden van de 1e helft was de selectie er snel uit. “Ondanks dat we leuk combineren, is het ietwat gezapig en mogen we de geboden kansen best wel wat beter afmaken”. Wel te begrijpen dus wat de boys in de 2e helft wilden laten zien……

Publiek wordt getrakteerd……

Zelfkritisch als deze boys dus zijn werd er ook in het resterende deel volop door gevoetbald. Het waren geen schoten van afstand die binnen vielen, maar echt goed uitgespeelde aanvallen. Vlotte combinaties die aan het eind van de aanval werden afgerond met het juiste overzicht voor de goal. Zodoende werd er regelmatig een bal over de doellijn gewerkt en liep de score al snel op. De technische staf van Joure vroeg al om enige clementie getuige hun “gun ons ook even goaltje”. De gastheren leken daarna ook daadwerkelijk de “eretreffer” te maken, maar Wopke weigerde mee te werken. Met een heerlijke zweef wist hij de bal uit de kruising te tikken en ook vandaag weer de “nul” te houden. Voorin bleef men scherp en uiteindelijk werd er afgefloten met een 0 – 14 op het scorebord.

Hoe nu verder……???

De Peenders hebben nu nog 1 “concurrent” over. Met “24 uit 8” bezetten de boys nu eindelijk de koppositie, maar zit De Sweach nog altijd op het vinkentouw. Met “22 uit 9” komen zij net als onze boys nog 2x in actie voor het einde van de competitie en is het dus nog steeds niet beslist. Volgende week nemen de Peenders het op eigen sportpark op tegen Heerenveense Boys D3 en MOET er de volgende stap worden gezet naar “de platte kar”. Uiteraard rekenen de boys op de steun van het thuisfront!!!

Forza Peendermantsjes!!!!

“De Peendergoal(s) werden vandaag binnen gelopen” door: Roan Alssema (4x) Albert Nijboer (4x) Sierd de Vries (2x) Raymon de Vries (2x) Sander Doetjes (1x) en Rik Westra (1x)

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht