Opende D1 pakt ook de winst in Opeinde!!!

De Peendermantsjes moesten vandaag aantreden in Opeinde waar ONT D1 de tegenstander was. De Peenders kennen tot dusverre een prima start van het seizoen met goed voetbal en uitstekende resultaten. Vorige week werd de competitie geopend met een winstpartij, en dat moest vandaag natuurlijk een goed vervolg worden gegeven.

Snelle goals zorgen voor een vroegtijdige beslissing

Bij opkomst van het sportpark werden de Peenders keurig opgewacht door de technische leiding van ONT en doken de boys al snel de kleedkamer in om de voorbereiding op te pakken. Even werd er gevreesd dat er op “plastic gras” gespeeld moest worden, maar al snel bleek dit gelukkig niet zo te zijn. Na het aanhoren van het tactisch strijdplan voor vandaag mochten de boys de wei in. De boodschap was duidelijk over gekomen vandaag want er was nog geen minuut verstreken toen de 1e Peender goal al een feit was. De openingsfase werd gedomineerd door de Peenders en er werd goed omgegaan met de geboden ruimte. Voor de goal was men zeer alert en zodoende stond er na 10 minuten al een geruststellende 0 – 3 op het scorebord!! ONT probeerde de bakens wel te verzetten maar de Peenders waren onverzettelijk in de duels. Bij een stand van 0 – 4 profiteerden de gastheren van een onoplettendheid in de Peender defensie en moest er een tegengoal geslikt worden. Eergevoelig als de boys zijn werd de marge van 4 nog voor rust hersteld en zodoende kon er met een 1 – 5 stand de kleedkamer worden opgezocht.

Weinig goals in restant wedstrijd

Tijdens de limobreak werd er door de technische staf gewezen op het feit dat er bij tijd en wijle iets meer overzicht moest zijn voor de vrije man. Verder konden de boys genieten van een rustige limobreak……

Het gaspedaal werd in de 2e helft niet echt meer diep ingetrapt door de Peenders en ONT kwam mede hierdoor meer in het spel. ONT liet zien dat zij dan ook makkelijk kunnen combineren en voetballen en wisten de Peenders even in de “terug” te krijgen. Al vlot wisten zij Raymon voor de 2e maal deze dag te passeren en zodoende werd de marge weer wat verkleind. De Peenders bleven wat tam door voetballen maar desondanks waren er nog een flink aantal prima mogelijkheden om tot scoren te komen. Maar die laatste finesse aan het eind van een aanval was verdwenen waardoor er maar weinig gejuicht kon worden in de 2e helft. Uiteindelijk kon het, ook vandaag weer volop aanwezig, meegereisde Peender legioen nog 2x juichen bij een Peender goal.

Flitsende start van het seizoen

De eerste serie van 5 officiële wedstrijden, competitie en beker, zijn allemaal omgezet in ruime overwinningen met goed voetbal en dus kunnen we gerust spreken van een flitsende seizoenstart voor de Peenders!!! De boys zullen er alles aan doen om deze flow zolang mogelijk door te trekken!!

Volgende week nemen de boys het op tegen Niekerk D1. Deze oefenwedstrijd wordt gespeeld op onze eigen velden, aanvang is 11.00 uur!!!

Forza Peendermantsjes!!!!

“het laatste zetje” bij de Peendergoals werd vandaag verzorgd door: Roan Alssema (3x) Sander Doetjes (2x) Jesse Ian de Jong (1x) en Albert Nijboer (1x)

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht