Opende D1 pakt weer de volle buit!!!

Na het vriendschappelijke potje van vorige week was het nu weer zaak om gefocust aan de start in Waskemeer te staan. De plaatselijke trots Waskemeer D1 was daar vandaag de tegenstander en de volgende horde in de strijd om de punten.

Slap acterende Peenders

De afgelopen week hebben de boys erg scherp en goed getraind en de ziekenboeg begint ook leeg te raken. De van een sleutelbeen breuk herstellende Wopke maakte afgelopen week zijn rentree op het trainingsveld. Tel daarbij de louter positieve uitslagen van deze Peenders en dan verwacht je een “tot op het bot” gemotiveerde ploeg aan de start. Helaas scheen de mist ook neergeslagen te zijn op onze boys want het was vandaag erg slapjes wat de boys lieten zien. De duels werden te licht aangegaan en ook het vlotte combineren wou er vandaag maar niet uit komen. Desondanks wisten de Peenders al vlot een voorsprong te pakken en hoop je als coach dat dit de opmaat voor meer is. Helaas was dit niet het geval en viel er voor het meegereisde publiek weinig te genieten. Met zo nu en dan een “lichte rode flits” wisten de boys voor de limobreak nog 2x het net te vinden.

Knetterende limobreak……

De laatste weken was het erg rustig tijdens de limobreak, maar dit keer moest er toch echt even “de waarheid” gezegd worden……

Licht herstel in resterende deel
De boys hadden zich de kritische noot tijdens de limobreak toch wel aangetrokken en gingen direct fel van start. Dit resulteerde al heel vlot in de 4e treffer deze ochtend. Wellicht dat deze snelle goal er enige debet aan was, maar al snel zakte het spelpeil weer bij onze boys. Vandaag was het zo’n dag dat het, ondanks alle goede bedoelingen, gewoon domweg niet lukken wil. Bij vlagen werd er redelijk gespeeld en gecombineerd, maar net de finesse aan het einde van een aanval was er niet. Dat laatste snelle sprintje of stapje om weg te zijn kon maar met moeite gevonden worden. Ondanks alles wisten de boys ook in deze helft totaal 3x te scoren en werd ook deze wedstrijd weer winnend afgesloten.

Ook de 2e doelstelling is inmiddels gehaald

Bij het bekend worden van het competitie programma werden we geconfronteerd met het feit dat we pas op 10 oktober ons eerste thuiswedstrijd in de competitie mogen spelen. Dit betekende dat we met 3 uitwedstrijden op rij en een “vrije zaterdag” moesten starten. Samen met de boys hebben we toen besloten als we wat “speciaals” willen dit seizoen, dan moeten die 3 eerste uitwedstrijden omgezet worden in winst. De boys hebben dus inmiddels ook keurig deze doelstelling verwezenlijkt en hebben zich nu, met op dit moment plek 2, bovenin gemeld. Met 9 uit 3, als enige ploeg nog foutloos, en een doelsaldo van 16 – 3, staan de boys er prima voor. De boys hebben inmiddels de volgende doelstelling ontvangen en binnen een paar week zullen we zien als die ook gerealiseerd kan worden. Volgende week spelen we dan eindelijk “thuis” en zullen we er alles aan doen om deze prima start een goed vervolg te geven!!!

Forza Peendermantsjes!!!!

De bal werd vandaag over de lijn gewerkt door: Sander Doetjes (3x) Roan Alssema (2x) en Albert Nijboer (1x)

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht