Opende D1 rekent af met Rottevalle en bekert door!!!

Waar vorige week zaterdag de voetbalschoenen noodgedwongen in de tas dienden te blijven doordat de tegenstander geen genoeg spelers op de been kon krijgen, stond er voor vandaag een bekerronde op het programma voor de boys. De Peenders werden vandaag in Rottevalle verwacht en dat is voor de boys altijd een “nuver plakje” om te voetballen. Op de 1 of andere duistere manier hebben ze het daar altijd erg lastig…… en is winnen vaak teveel gevraagd. Vandaag moest daar dus maar eens verandering in worden gebracht.

Heel veel kansen, maar geen goals……

Vooraf werd er nog even kort aangestipt wat het strijdplan was voor vandaag en je kon merken dat de boys er zin in hadden na een weekje “stilstand”. De scheidsrechter had nog maar net het fluitsignaal laten klinken om te beginnen of de Peenders waren al op weg naar de voorsprong. Maar als een duveltje uit een doosje was de goalie in deze “1 tegen 1” de situatie meester. Een ideale mogelijkheid op een bliksemstart werd dus gemist, maar er volgden al snel veel meer kansen. Ondanks het “lengte verschil” waren de Peenders duidelijk een maatje te groot voor dit Rottevalle, maar de gastheren beschikken over een prima doelman die zijn team goed op de been hield. Was dan ook eens de keeper gezien, dan wisten de boys voor “open goal” ook nog de bal buiten de palen te werken. Soms heb je zo’n dag dat de kansen er wel zijn, maar de goal wel heel lang uitblijft. In de slotfase van de 1e helft wist Rottevalle ook nog een paar keer door te komen en voor enige dreiging te zorgen. Na 30 minuten spelen en geen goals werd de kleedkamer met een 0 – 0 stand opgezocht.

Op achterstand……
Waar het eigenlijk al lang en breed beslist had moeten zijn in Peender voordeel, stond het nog steeds gelijk en dit zorgde bij de boys toch wel voor wat blikken “op onweer”. Nadat er nog een aantal praktische tips waren aangehoord werd het veld weer opgezocht. Al snel hadden de Peenders weer een aantal kansen afgedwongen maar was het net nog steeds niet gevonden. Langs de kant zag je bij de supporters de “onrust” wat toenemen en schoof de “har(ry)de kern” meer en meer richting Peender dug out. Rottevalle kreeg steeds meer het idee dat er wellicht toch wat te halen viel vandaag en wisten met de lange bal een paar keer voor dreiging te zorgen. Ineens viel er zo’n bal overheen en was Rottevalle weg. Raymon kwam net te kort, en via een miraculeuze carambole op de paal, hobbelde de bal tergend langzaam de Peender goal binnen……

Peenders tonen veerkracht……

Vol ongeloof kruisten de blikken van de technische staf elkaar. Het zal toch niet weer zo’n dag zijn hier in Rottevalle…??? Maar de boys gaven het antwoord waar je als coach blij van wordt. Ineens zag je weer die kenmerkende onverzettelijkheid bij de boys boven komen en werden de mouwen nog eens extra opgestroopt. De Peenders waren wakker geschud en wisten Rottevalle weer onder de duim te krijgen. De aanval leek afgeslagen maar de afvallende bal werd door Jesse met een prima volley hard achter de goalie geschoten. Met nog een kleine 10 minuten te gaan was de stand weer rechtgetrokken en moest het karwei dan maar definitief afgemaakt worden. Achterin waren de boys waakzaam voor de counter en nadat Albert met een mooie individuele actie eindelijk voor de meer dan verdiende voorsprong had gezorgd, gooide Roan na een snelle rush de wedstrijd definitief in het slot. Een prima teamprestatie waarin de boys vandaag maar weer eens hebben aangetoond dat ze over de nodigde veerkracht beschikken.

Interessante weken naderen……

De focus gaat nu weer op de competitie waarin de boys uitstekend zijn gestart met 4 overwinningen op rij. Desondanks bivakkeren de boys hiermee “slechts” op plek 4 en wil men graag verder omhoog. De komende 2 wedstrijden zullen veel duidelijk maken als de boys tot het eind kunnen meestrijden om de hoogste podiumplaats. Volgende week komt namelijk de nummer 2, Nieuweschoot D1, naar ons sportpark en een weekje later trekken de Peenders naar Beetsterzwaag om het daar op te nemen tegen koploper de Sweach D1. Een mooi en uitdagend programma dus voor de boys!!!

Forza Peendermantsjes!!!!

“Het laatste zetje bij de Peendergoals van vandaag” werd verzorgd door: Jesse Ian de Jong (1x) Albert Nijboer (1x) en Roan Alssema (1x)

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht