Opende D1 sluit voorbereiding af met gelijkspel!!!

Aanstaande zaterdag begint de competitie en voor de boys stond ter afsluiting van de voorbereiding voor vanavond nog een “serieuze” oefenwedstrijd op het programma. Sparringpartner was deze avond Drogeham D1, die het seizoen uitstekend zijn begonnen met tot dusverre louter ruime overwinningen. Een mooi meetmoment voor de Peenders om te zien waar en hoe de boys er op staan.

Snel op achterstand

Zoals het hoort kregen de gasten vanavond de aftrap en zij brachten de wedstrijd dan ook op gang. Dit deden ze wel heel erg letterlijk, want binnen de minuut pakten de gasten al de voorsprong. De Peenders keken elkaar eens verdwaasd aan van “wat gebeurd ons nou??” Normaliter zijn de Peenders degene die snel een goal weten te forceren, maar vandaag moesten de boys dus direct de achtervolging in. Deze uitdaging werd met overgave opgepakt en nog geen 3 minuten later was het de mee opgekomen Carst die met een vlammend afstand schot de stand weer in evenwicht bracht. Een mooi begin en het talrijke publiek ging er eens goed voor staan. De Peenders toverden nog een flink aantal prima aanvallen uit de hoed en het was wachten op meer Peender goals. Echter viel die plotsklaps aan de andere kant en waren het de gasten die tegen de verhoudingen in de voorsprong pakten. Ietwat verbouwereerd werd er dus met een achterstand de kleedkamer opgezocht.

Doelpuntrijke 2e helft

De boys werden nog even snel voorzien van een aantal “nuttige tips” tijdens de limobreak en herpakten zich in de 2e helft. Al vlot werd de defensie van Drogeham weer onder druk en gezet en gedwongen tot het maken van kleine foutjes. Tot 2 maal toe werd dit door de Peenders goed afgestraft en zo werd de achterstand omgebogen naar een 3 – 2 voorsprong. De Peenders lieten zich wat terug dringen door de gasten, maar na een snelle uitbraak kon er wederom gejuicht worden. Sander brak door over recht en met een prima voorzet wist hij Collin bij de 2e paal te bereiken. Voor hem een koud kunstje om de bal binnen te lopen. De wedstrijd leek gespeeld, maar de gasten dachten daar toch nog even anders over en in de 3 slotminuten wisten zij zelfs nog 2x het net te vinden en zodoende een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Peenders lijken er klaar voor te zijn

Na een serie van 3 bekerwedstrijden en 3 oefenwedstrijden lijken de Peenders klaar te zijn voor weer een leuk seizoen. Het voetbal is goed te noemen, al zijn er altijd nog puntjes waarin we ons nog prima kunnen verbeteren!! Aanstaande zaterdag openen de boys de competitie met een uitwedstrijd tegen Drachtster Boys D3, aanvang 9.00 uur. Supporters zijn uiteraard weer van harte welkom!!!

Forza Peendermantsjes!!!!

Het laatste zetje bij de Peendergoals werd vandaag verzorgd door: Carst Overwijk (1x) Sander Doetjes (1x) Albert Nijboer (1x) en Collin Piersma (1x)

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht