Opende D1 struikelt over Drogeham in bekertoernooi!!!

Voor de Peenders stond er vandaag een ware krachtmeting op het programma. Naast de vraag wie zich schaart bij de “laatste elf ploegen” stond er ook nog iets anders op het programma in deze tweestrijd. Welke team moet de 1e nederlaag slikken dit seizoen in een officiële wedstrijd??

Tegenstander in deze bekerronde was Drogeham D1, een ploeg die hun competitie aanvoert met 8 winstpartijen. De Peenders zijn ook nog steeds ongeslagen getuige hun 7 winstpartijen in de competitie. In de voorbereiding op dit seizoen stonden beide ploegen ook al tegen over elkaar en toen kwam er een attractieve 4 – 4 uitrollen. Kortom, een topaffiche met 2 ploegen die aan elkaar gewaagd zijn.

De afgelopen dagen was er heel wat water naar beneden gedenderd en de velden van de Hamsters bleven hierbij niet echt “droog”. Zodoende werd sportpark “it Doltsje” omgeruild voor een potje voetbal op sportpark “de olde wierden” want in de Peen wordt er immers altijd gevoetbald……!!!

Mokerslag voor de Peenders……

De bal werd aan het rollen gebracht en je kon duidelijk zien dat beide ploegen weten wat voetballen is. Wel waren het de gasten die de bal makkelijker rond lieten gaan dan de Peenders, maar tot hele grote uitgespeelde kansen leidde dit (nog) niet. De Peenders kregen maar moeilijk grip op het midden en kwamen zodoende niet verder dan enkele lichte plaagstootjes. Eigenlijk kabbelde de wedstrijd wat voort, totdat de Hamsters ineens een gaatje in de Peender defensie wist te vinden. Bij een hoekschop werd er niet alert ingegrepen en de bal werd bij de 1e paal binnen gewerkt. Het eerste tikje was hiermee uitgedeeld en binnen 4 minuten werd er nog 2x een gaatje gevonden in de Peender defensie. Zodoende keken de Peenders ineens tegen een 3 - 0 achterstand aan die toch wel als een mokerslag bij de boys binnenkwam. Met vereende krachten werd er meer schade voorkomen, maar voorin bleven de Peenders nog steeds krachteloos.

Blij met de limobreak……

Na die 3 snelle goals van de gasten werd dus erger voorkomen, maar tijdens de limobreak moest er toch even wat rechtgezet worden…… De “kopkes” moesten even weer dezelfde kant op worden gezet en als team zullen we nu vol moeten knokken voor een goed resultaat.

Definitieve knock out……

Het moet gezegd worden, vol strijd gingen de boys op zoek naar eerst maar die ene treffer om zich zo terug in de wedstrijd te knokken. De duels werden wat meer verbeten aangegaan en de Peenders wisten de gasten terug te drukken op eigen helft. Tot hele grote uitgespeelde kansen leidde dit (nog) niet, maar je voelde dat de Peender goal in de lucht hing. Drogeham kwam er een paar keer razendsnel uit, maar wisten niet te profiteren van de extra ruimte. Eindelijk wist Roan zich goed te ontworstelen aan zijn bewaker, maar helaas voor de Peenders belandde zijn inzet op de binnenkant paal. Kort hierna waren het de Hamsters die de definitieve knock out uitdeelden. Een schot van afstand werd ietwat verkeerd beoordeeld en plofte pardoes binnen achter Wopke. De Peenders wisten hierna nog wel de eer te redden, maar moesten dus vandaag hun meerdere erkennen in Drogeham.

Focus nu weer op de competitie……

Voor de boys dus de 1e nederlaag dit seizoen in een officiële wedstrijd en daarmee dus uitschakeling in het bekertoernooi. Uiteraard overheerste na afloop de teleurstelling, maar de boys kwamen vandaag gewoon tekort tegen een betere tegenstander. De focus gaat nu weer op de competitie waarin de Peenders nog altijd de topfavoriet zijn voor de titel. Volgende week wordt die strijd weer hervat in en tegen Joure. De plaatselijke helden van D4 zijn dan de tegenstander.

Forza Peendermantsjes!!!!

“De Peendergoal(s) werden vandaag verzorgt” door: Roan Alssema (1x)

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht