Opende D1 vloert ook Niekerk met een vijfklapper!!!

De Peenders zijn in een competitie geplaatst met 11 ploegen. Hierdoor is er elk weekend een team vrij van competitie verplichtingen en dit weekend was het de beurt voor de Peendermantsjes om “werkeloos” toe te kijken. Uiteraard past dat niet in het straatje van de boys, dus moest er een oplossing gezocht worden. Je zou natuurlijk een extra training kunnen inlassen, maar deze “jonge honden” spelen liever een wedstrijdje. Na wat heen en weer gebel bleek ook Niekerk D1 dit weekend vrijaf te hebben en zodoende was er dus al snel de afspraak gemaakt, kom maar bij ons voor een vriendschappelijk potje!!

Flitsende opening

Ondanks dat het maar een “oefenpotje” was, zaten de Peenders er direct van minuut 1 bovenop. Niekerk werd geen tijd gegund en hierdoor was er al snel het overwicht voor thuisclub. Er werden een aantal prima kansen gecreëerd en de openingsgoal liet dan ook niet lang op zich wachten. De boys lieten duidelijk zien dat ze het spelletje steeds beter begrijpen. Er werd keurig vanuit de positie gespeeld en de combinaties volgden elkaar in rap tempo op. Op het juiste moment druk zetten met het hele team en op tijd over komen van de flanken naar de as en andersom. Uiteraard gaat het ook wel eens mis en worden niet alle kansen benut, maar dat gebeurd op elk niveau tegenwoordig…… Achterin werd weinig tot niks weggeven tegen de snelle spitsen van Niekerk en voorin was men voor de limobreak nog 2 keer trefzeker. Zodoende kon de limobreak met een geruststellende 3 – 0 voorsprong afgehandeld worden.

Terugkerend fenomeen……

Zoals altijd werden de boys nog even voorzien van een aantal praktische tips tijdens de limobreak, maar daarnaast was er ook tijd en ruimte voor enkele complimenten. Waarschijnlijk dat dit wat teveel van het goede is geweest, want het 2e bedrijf was (wederom) weer minder dan de 1e helft.

Er was nog maar kwalijk afgetrapt of Niekerk wist Raymon te passeren en zodoende de 3 – 1 op het bord te krijgen. De gasten kregen hierdoor even het gevoel van “he, misschien het kan nog” maar dat was ijdele hoop. Ondanks dat de boys een “tandje lager” speelden in de 2e helft kwamen ze niet echt in de problemen, maar als coach zie je graag dat ze vol gas blijven doorgaan. Wel waren er nog voldoende kansen, alleen het maken van de juiste keuze voor de goal wou niet altijd lukken. Toch wisten de boys nog 2 maal te scoren en zodoende werd er een uiteindelijke 5 – 1 overwinning geboekt op streekgenoot Niekerk D1.

Volgende week weer om de punten

Komende week zal er weer getraind worden en de “pijnpunten” van vandaag zullen hierin mee worden genomen. Volgende week wordt de strijd in de competitie weer hervat, de boys worden dan verwacht in Waskemeer, aftrap 9.00 uur plaatselijke tijd!!!

Forza Peendermantsjes!!!!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht