Opende D1 wint en pakt zeer verdiend de titel!!!

Het was vanochtend alweer vroeg verzamelen voor de Peenders, want de boys werden om 9.00 uur aan de aftrap verwacht in Gorredijk. In de tweestrijd tegen Gorredijk D2 moest er vandaag tenminste 1 puntje gepakt worden om het felbegeerde kampioenschap te pakken. Alle boys waren ruim op tijd aanwezig en ook het grootste deel van het trouwe legioen besloot om gelijktijdig met de selectie af te reizen. Beide coaches vertoonden ietwat licht nerveuze trekjes bij het verlaten van het Peender sportpark want van de “har(ry)de kern” was nog geen glimp opgevangen……

Aangekomen in Gorredijk werd snel de kleedkamer opgezocht en je kon aan de boys merken dat er toch wel wat op het spel stond vandaag. Waar het anders vrij luidruchtig is, was het vandaag toch ietwat stiller……

Nerveus begin en snel op achterstand……

Kort voor aanvang was dan ook eindelijk de “har(ry)de kern” gearriveerd en kon er afgetrapt worden. Ondanks toch wel wat lichte nervositeit bij de boys waren de eerste kansjes wel voor de Peenders, maar “de trillende voeten” wisten de bal niet in het doel te krijgen. Het was zelfs de thuisploeg die na 5 minuten brutaal de voorsprong pakte…… De boys werden dus even hardhandig wakker geschud en moesten in de achtervolging. De gaskraan werd open gedraaid en nog voordat het 1e kwartier was verstreken wisten de boys de achterstand om te buigen naar een 3 – 1 voorsprong. Het meegereisde legioen kon met een gerust hart aan de koffie want nog voor de limobreak werd de strijd definitief in Peender voordeel beslist. Met een 5 – 1 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht.

Overtuiging tijdens limobreak……

De boys waren het met de technische staf eens dat het niet “top” was, wat er in de 1e helft vertoond was op het veld. “Maar wat er ook gebeurd Jan en Jan, dit geven we echt niet meer weg……”

Aftellen naar het kampioenschap……

Ondanks dat de technische staf nog een poging had gewaagd middels een extra opdracht om de boys vol door te laten gaan, waren de boys in de 2e helft meer aan het aftellen naar het einde dan echt aan voetballen. Halverwege de 2e helft was er nog een korte opleving met 2 snelle goals achterelkaar. Het slotakkoord was vandaag voor de gasten en zodoende werd er bij een 2 – 7 stand op het score bord afgefloten en was de dik verdiende titel dan eindelijk binnen gehaald!!!

Ongeslagen kampioen……

Uiteraard vierden de boys hun feestje, en ook het meegereisde legioen werd uitgebreid bij de festiviteiten betrokken. Zelfs de “har(ry)de kern” stond, geheel terecht, te glimmen van oor tot oor. Aan het begin van het seizoen spraken de boys al hun ambitie uit en daar hebben ze de afgelopen maanden hard aan gewerkt, met uiteindelijk een meer dan terechte beloning. Met 30 punten uit 10 wedstrijden en een doelsaldo van 73 voor en 11 tegen kun je echt wel spreken van een meer dan verdiend kampioenschap!!!

De boys gaan zich nu richten op de zaalcompetitie, en eergevoelig als deze knapen zijn, willen ze zich ook daar weer nadrukkelijk laten gelden. Volgende week is de start voor de Peenders in Grou, waar dan de eerste speelronde zal worden afgewerkt.

Forza Peendermantsjes!!!!

“De Peendergoal(s) werden vandaag binnen gelopen” door: Albert Nijboer (2x) Sander Doetjes (1x) Roan Alssema (1x) Collin Piersma (1x) Carst Overwijk (1x) en Ide de Jong (1x)

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht