Opende D2 “vergeet” te scoren!!!

Vanwege de personele problemen zo rondom de paasdagen was deze wedstrijd verplaatst naar de dinsdagavond. Voor de boys een ongebruikelijke avond om in actie te komen en even was er de vrees dat ook de supporters vanavond wel eens in minder getale aanwezig konden zijn. Niks was minder waar, de boys beschikken inmiddels over een trouwe schare volgers en zelfs Rienk en Henk waren aanwezig om de verrichtingen van de Peenders te volgen. Wel had laatst genoemde even een waarschuwend vingertje omhoog voor de coach. Wijzend op de stand werd er even fijntjes aangegeven “besef wel dat dit een echte 6 puntenwedstrijd is” en wij verwachten dus resultaat vanavond!!!

De Peenders wonnen de toss en deelden hiermee alvast een “klein tikje” uit en pakten de wedstrijd direct voortvarend in handen. Er werden een aantal mooie combinaties op de mat gelegd en de eerste mogelijkheden dienden zich al vlot aan. Ook Zuidhorn wist er enkele malen gevaarlijk uit te komen en zodoende ontstond er een mooie wedstrijd. Ondanks de enkele mogelijkheden van Zuidhorn was het eigenlijk wachten op een goal van de Peenders. Al combinerend werd de “rand van de 16” wel gevonden, maar de laatste beslissende pass bleef te vaak achterwege. Werd die wel eens gevonden dan was het vaak de goed keepende goalie van Zuidhorn “de sta in de weg”. Kort voor rust leken de Peenders dan eindelijk de ban te breken, maar op de harde inzet van Jesse lag de lat in de weg en de rebound van Collin belandde op diezelfde lat. Zodoende werd de limobreak opgezocht met nog altijd een “brilstand”.

Tijdens deze limobreak werd even de 1e helft kort samengevat. “Het voetbal is goed, wel iets meer rust aan de bal, en de kansen mogen vanavond wel worden afgemaakt.”

Met deze boodschap goed “tussen de oren” geknoopt werden de boys weer naar buiten gestuurd om het karwei in de 2e helft af te maken. De Peenders lieten er geen gras over groeien en voerden de druk direct op. Zuidhorn werd vastgezet op eigen helft en kwamen er nagenoeg niet meer uit. Voor de Peenders waren er genoeg mogelijkheden om de score te openen, maar op de een of andere duistere wijze willen de goals maar moeilijk vallen deze periode. Waar op de trainingen uit alle (on)mogelijke hoeken wordt gescoord, wou het nu niet lukken. De wedstrijd was inmiddels in de slotfase beland en in deze fase moesten de Peenders noodgedwongen met 10 man door. Desondanks wist men nog een aantal mogelijkheden af te dwingen, maar die bevrijdende, en ook zeer verdiende, treffer viel vanavond niet. De Peenders moesten dus genoegen nemen met 1 punt vandaag.

De frustratie, lees die ultieme wil om te winnen, was bij een aantal spelers na afloop goed zicht- en voelbaar. Toch kunnen de Peenders weer terug kijken op een prima wedstrijd. Het spel was goed en daarbij worden er ook genoeg kansen gecreëerd. Zodra die weer binnen worden gelopen komen die punten wel. Na afloop werd er nog even kort over de positie van de coach gesproken, maar volgens de “spiedende ogen” van Rienk en Henk zit het wel goed en is het behaalde resultaat van vanavond voorlopig voldoende.

Aanstaande zaterdag zijn onze Peendermantsjes in Gerkesklooster te bewonderen. Zij gaan dan de strijd aan met GSVV D1 met als inzet een plaats bij “de laatste 8” voor de beker. De aftrap van deze kraker staat gepland voor 9.30 uur.

De selectie en technische staf rekent op een uitgebreide steun van de Peendersupporters!! Om af te sluiten met een kreet van een andere gewaardeerde Peender coach “Kom op tijd, want vol is vol”

Forza Peendermantsjes!!!!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht