Opende D2 doet zichzelf (weer) tekort!!!

Vorige week openden de Peendermantsjes de competitie met een nipte nederlaag. Deze “uitglijder” moest dan vandaag worden rechtgezet in Nij Beets, waar de lokale helden van Blue Boys D1 de tegenstander was. Een bekende tegenstander, want in de najaar reeks waren beide ploegen ook al aan elkaar gekoppeld. Blue Boys pakte toen uiteindelijk de titel, maar in het onderlinge treffen mocht Blue Boys de handen dicht knijpen met een gelijkspel bij de Peenders.

De eerste minuten kwam de wedstrijd moeizaam op gang, maar ineens was daar de “rode flits”. Een vlotte aanval van de Peenders, maar uiteindelijk ging de bal net voorlangs. Hierna was het even aan Blue Boys om wat meer druk op de Peenders te zetten. Dit leverde hun een tweetal mooie kansen op, maar Wopke was paraat en hield zijn goal keurig schoon. De Peendermantsjes herpakten zich en creëerden een groot overwicht. Met mooie en goed lopende aanvallen werden er een flink aantal kansen afgedwongen, maar het laatste beslissende zetje was er steeds net niet. Net over, net naast, op de paal, alles hebben we gezien, behalve goals. Zodoende werd de limobreak met een “bloedeloze” 0 – 0 stand ingegaan.

Teruglopend naar de kleedkamers was het de leider van Blue Boys die de 1e helft even treffend samenvatte “we mogen blij zijn dat het nog 0 – 0 is, het had al wel 0 – 3 moeten staan”.

De Peendermantsjes, met name in de voorhoede, kampten met wat fysieke ongemakken maar desondanks was de overtuiging volop aanwezig. In de 2e helft gaan we het karwei afmaken en nemen we de punten mee naar Opende. Ook in de 2e helft waren de Peenders de bovenliggende partij. De boys wisten regelmatig de kansen af te dwingen, qua aantal wel minder dan in 1e helft, maar toch genoeg om die meer dan verdiende voorsprong te pakken. Blue Boys kwam zo nu en dan nog voor de goal bij Wopke, maar het Peender centrale duo heerste achterin. Desondanks was het Blue Boys die via een hoekschop ineens de voorsprong pakte. Ondanks dat de palen goed bezet waren, verdween de scherp indraaiende corner bij de 1e paal in de goal en moesten de Peenders weer in achtervolging. De boys stroopten de mouwen nog maar eens extra op en gingen vol op zoek naar de gelijkmaker. Maar wat er ook werd ondernomen, het wou niet lukken om de bal achter de goalie in het net te krijgen.

Na het laatste fluitsignaal zakten de Peenders dan ook teleurgesteld languit op het gras en zag je de vertwijfeling. Weer een puike wedstrijd gespeeld, mooie en goede kansen gehad, maar weer niet kunnen juichen. Weer met lege handen……

Moet je als team en coach nu ineens gaan wanhopen, als je 2x op rij, onverdiend, met 1-0 verliest?? Nou echt niet!! Op basis van wat de boys voor de winter hebben laten zien en ook de 3 laatste wedstrijden na de winter, dan weet je dat het voetballend meer dan goed zit met deze knapen. Zodra de Peendermantsjes hun goede spel weer gaan belonen met goals, komen ook de punten wel weer.

Volgende week zijn de Peenders te bewonderen in Oostwold. Daar is dan Pelikaan S D1 de volgende horde in de jacht op goals en punten.