Opende D2 en Grootegast houden elkaar in evenwicht!!!

Waar normaliter de boys op deze avond een pittige training op het programma hebben staan, werd er dit keer door de technische staf de voorkeur gegeven aan een oefenwedstrijd. Tegenstander van vanavond was een selectie “toekomstige toppers”, mix van D1 en E1 pupillen, van Grootegast die nu eens gezamenlijk ten strijde trekken.

Vanwege de vakantieperiode waren er ook een flink aantal vaste basis krachten bij de Peenders afwezig. Deze gaten werden opgevuld met de spelers van het “Peender supertrio” en vanuit de E4 werd keeper Julian bereid gevonden om deze avond het Peender doel te verdedigen. Aan beide zijden voor een flink aantal spelers dus hun debuut op het “grote veld”

In de openingsfase was het duidelijk even zoeken bij beide teams hoe “de hazen” nu moesten lopen, maar langzaamaan zag je het beter gaan. De Peenders werden wat sterker en gesteund met de harde wind in de rug kwamen de Peenders een aantal malen zeer gevaarlijk door. Een paar fraaie kansen was het resultaat en daarvan wisten de Peenders er (slechts) twee te verzilveren. Na een aantal prima reddingen moest Julian op slag van rust toch een keer de gang naar het net maken en zodoende werden de kleedkamers met een 1 – 2 tussenstand opgezocht.

Na de verplichte ranjabreaken weer wat positie wisselingen pakten de Peenders de draad weer op. Al snel werd er na een vlot lopende aanval de 1 - 3 binnengelopen en was de marge weer op 2 gebracht. De Peendermantsjes toverden daarna nog een aantal prima kansen op het kunstgrasveld, maar doeltreffend afronden was net iets te lastig. Grootegast had nu de wind mee en hielden de Peenders steeds meer diep op eigen helft. Dit overwicht bracht voor Grootegast een aantal prima mogelijkheden en uiteindelijk wisten zij nog 2x doeltreffend uit te halen, waardoor er een terechte 3 – 3 eindstand uit rolde vanavond.

Waar het “Peender supertrio” de afgelopen weken intern wat onder vuur liggen i.v.m. de “tegenvallende” resultaten hebben de boys zich ook nu weer kranig geweerd en een verdienstelijk debuut gemaakt!! Voor het “trio” moet dit toch voldoende aanknopingspunten geven……

Na het beker succes van afgelopen weekend geniet de selectie van D2 de komende periode van een betrekkelijke rust, alleen training, en spelen op zaterdag 16 mei weer de eerstvolgende “serieuze” wedstrijd. De Peenders nemen het dan op, in een uitwedstrijd, tegen titelkandidaat WTTC.

Forza Peendermantsjes!!!!

De Peender goals werden ditmaal binnengelopen door Albert Nijboer (2x) en Jesse Ian de Jong (1x)

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht