Opende D2 finisht als derde tijdens “Jan Swieringa” toernooi!!!

Deze hele week staat bij VV Opende in het teken van het “Jan Swieringa” toernooi. Nadat de afgelopen avonden de F- en E- pupillen al in actie waren gekomen was het vandaag de beurt aan de D-pupillen. Uiteraard waren ook de Peendermantsjes van D2 hierbij van de partij.

De toernooi commissie had weer voor een prima en aantrekkelijk deelnemersveld gezorgd voor de Peenders, maar door het terugtrekken van 1 ploeg moest er nog even snel het speelschema aangepast worden.

In de openingswedstrijd moesten de boys aantreden tegen Jong Harkema D2. In een aantrekkelijk duel lieten de Peendermantsjes het beste voetbal zien maar was het maken van doelpunten (nog) even een te grote opgave. Paal en lat stonden het Peender succes in de weg en zodoende werd deze streekderby tegen de Harrekieten met een 0 – 0 afgesloten.

Rottevalle D2 was de volgende horde voor de Peendermantsjes. Dit was een erg ongelijke strijd en de Peenders konden zich even heerlijk uitleven. Mooie combinaties werden op de mat gelegd en er volgden een flink aantal kansen. Uiteindelijk werd er “slechts” 3x doeltreffend afgerond maar kon dus wel de 1e “driepunter” voor de boys worden genoteerd.

De slotwedstrijd van de avond was tegen Buitenpost D2. De Peenders hadden een overwinning nodig om de Blauwkes voorbij te gaan op de ranglijst. De Peendermantsjes lieten er geen gras over groeien en lieten even duidelijk zien wie van deze twee teams de betere ploeg was. De Buitenposters moesten een aantal maal aan de handrem trekken om de Peenders van het scoren af te houden. Desondanks waren er nog diverse kansen voor de boys, maar die werden allemaal om zeep geholpen. De Blauwkes wisten hun enige uitbraak direct te verzilveren en pakten hiermee niet alleen de overwinning, maar namen ook plek 1 mee naar de andere kant van het PM kanaal.

Door dit resultaat voor de Peenders en de uitslag op veld 2 werden de Peenders zelfs nog op doelsaldo gepasseerd door de Harrekieten en moesten de boys dus uiteindelijk genoegen nemen met plek 3.

Door de “bekerbeslommeringen” van de afgelopen weken hebben de Peendermantsjes wat achterstand opgelopen in hun competitie en dit zal de komende periode ingehaald moeten worden. Daarom komen de boys morgenavond, lees donderdagavond, alweer in actie en worden ze dan in Terwispel verwacht. Tegenstander is dan titelkandidaat WTTC D2.

Namens de gehele selectie van D2 worden Henk “Veerman” en Jan W, en alle overige vrijwilligers, weer bedankt voor hun inzet rondom dit altijd leuke en gezellige toernooi!!

Forza Peendermantsjes!!!!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht