Opende D2 kan weer een(s) driepunter bijschrijven!!!

Waar de podium plaatsen al reeds zijn vergeven, zijn onze Peendermantsjes nog steeds de drager van die foeilelijke “rode lantaarn”. In deze hevige strijd konden de Peenders daar vanavond definitief afscheid van nemen. Bij winst op “concurrent” Zuidhorn slaan de boys een gaatje van 2 punten en zijn de gasten na vanavond uitgespeeld. Kortom, ook vanavond dus weer een reden om er maar weer eens vol in te knallen.

Met die boodschap werden de Peenders dan ook het veld ingestuurd en werd er ook nog eens prima aan die opdracht voldaan. Al na 2 minuten lag de eerste bal in het netje en daarvoor waren er ook al een aantal kansen vakkundig “om zeep” geholpen. Een prachtige bliksemstart dus voor de Peenders en de verwachting was dan ook dat het krachtsverschil snel in duidelijke cijfers uitgedrukt zou worden. Maar Zuidhorn was niet uit het lood geslagen en wisten toch ook het vijandelijke doel te bereiken. Na miscommunicatie achterin werd bal achter Wopke gefrommeld en konden de boys opnieuw beginnen. De Peendermantsjes lieten zich niet kennen en pakten de draad weer op. Na een snelle uitbraak was het alweer raak voor de Peender brigade. Ondanks dat er aan beide zijden, met name voor de Peenders, nog een flink aantal kansen waren te noteren werd er voor de wisseling niet meer gescoord.
Een prima 1e bedrijf voor de Peenders met iets te weinig goals was de conclusie. Als deze lijn door getrokken zou worden in het vervolg, dan zijn de “3 punten in de pocket”.
Good old Henk Brink had amper het startsein gegeven voor de 2e helft, of het was Zuidhorn die wederom langszij wist te komen. Even wat vertwijfeling bij de Peendermantsjes en de gasten van vanavond waren zichtbaar gesterkt door deze snelle treffer. Zuidhorn ging steeds wat feller en strakker “op de man” spelen en dat vergde even wat omschakeling bij de boys. Niet meer het “frank en vrije tikkie takkie” maar scherpe duels uitvechtend in alle linies. De Peendermantsjes hebben zich daar gaandeweg het seizoen steeds beter in bekwaamd en onderstreepten dat vanavond ook nog maar weer eens. Er ontstond een boeiend voetbal gevecht waarin de Peenders nog steeds de bovenliggende partij waren, maar de soms heerlijk uitgespeelde kansen werden maar niet doeltreffend afgerond. De laatste 5 minuten waren inmiddels aangebroken en nog steeds stond die gelijke stand op het bord. De Peendermantsjes wilden het niet op de laatste wedstrijd aankomen en trapten daarom nog maar eens het gaspedaal in. In een tijdsbestek van nog geen 5 minuten brachten de boys het krachtsverschil dan ook eindelijk in de stand tot uitdrukking door 3 prima goals. De wedstrijd was in de pocket, maar het slotakkoord was voor Zuidhorn. Op randje buitenspel, toch Henk…, braken de gasten door en wisten zij Wopke dan toch nog eens te passeren zodat de eindstand van 5 – 3 op de borden kwam.

Wederom een prima wedstrijd van de Peenders waarin ze allemaal keurig “met het kopke” erbij hebben gespeeld. Deze boys zijn komende maandag, als de voorspellingen tenminste zo blijven, nog eenmaal thuis te bewonderen deze jaargang. Dan komen de lokale helden van Pelikaan S D1 naar ons sportpark en valt de beslissing voor plek 4 in de eindstand.

Het laatste zetje bij de Peender goals werden deze avond verzorgd door Roan Alssema (3x) Albert Nijboer (1x) en Raymon de Vries (1x)

Forza Peendermantsjes!!!!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht