Opende D2 kopje onder in Bakkeveenster bossen!!!

De competitie is alweer halverwege en voor vandaag stond de 1e return dan ook alweer op het programma. Terugkijkend op de 1e helft van de competitie zien we dat de boys tegen elk team goed mee kunnen komen en dus elke week kans hebben op een positief resultaat. Dat dit niet altijd lukt is inmiddels al wel gebleken en de boys zijn er dan ook op gebrand om in de 2e helft van de competitie de resultaten vaker in het voordeel van de Peenders te laten uitkomen.

Door de afwezigheid van Albert moest er even wat geschoven worden in de beoogde opstelling en hierdoor kwamen er een paar spelers op een andere positie te staan. Dit was even wennen in de openingsfase van de wedstrijd en Bakkeveen wist dan ook direct een overwicht te creëren. Dit resulteerde in een paar kansen voor de gastheren, maar tot scoren kwam men niet. De Peenders wisten elkaar gaandeweg de 1e helft wat beter te vinden en kwamen zo ook een paar keer gevaarlijk door. Beide goalies waren vandaag in vorm en waren vooralsnog niet te passeren. Zodoende werd de 1e helft afgesloten met een 0 – 0 tussenstand.

Direct na het fluitsignaal voor begin 2e helft brak Bakkeveen alweer door over rechts, maar in de “1 tegen 1” was Wopke vandaag heer en meester. Wel even een goede waarschuwing voor de Peenders om direct weer alert te zijn. Waar Bakkeveen nog wat vers bloed in de wedstrijd kon brengen, zag je bij de Peenders de krachten langzaamaan wat wegvloeien. Her en der wat pijntjes verbijtend moesten de Peenders in de achteruit en werden ze vastgezet op eigen helft. De Peenders kwamen er maar moeizaam, of eigenlijk helemaal niet, meer uit en moesten achterin alle zeilen bij zetten om een treffer voor de Bakkeveensters te voorkomen. Met name Wopke was vandaag een ware sta in de weg en wist zijn ploeg goed op de been te houden met een aantal prima reddingen. De 11 Peenders leken “op het tandvlees” dan ook stand te houden vandaag, maar kort voor tijd sloeg het noodlot alsnog toe. Op randje buitenspel, de meningen langs de kant waren hierover erg verdeeld, mocht Bakkeveen doorbreken en ditmaal wisten zij Wopke dan wel te passeren en zo, de uiteindelijk toch wel verdiende, voorsprong pakken. De Peenders konden daar in de resterende paar minuten niet veel meer tegenover zetten en moesten dus vandaag hun meerdere erkennen in Bakkeveen.

De Peenders zijn nu afgezakt naar de laatste positie op de ranglijst, maar horen daar absoluut niet thuis. De komende weken zullen de boys dan ook vol overtuiging de weg inzetten naar boven en het 1e slachtoffer van de Peender dadendrang zal dan Blue Boys moeten zijn. Zij komen volgende week naar de Peender thuisbasis om de strijd aan te gaan met onze toppers.

Forza Peendermantsjes!!!!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht