Opende D2 pakte 2e plaats op jeugdtoernooi Harkema!

Na een lang seizoen werden de boys vandaag in Harkema verwacht voor deelname aan het Spinder jeugdtoernooi. Door diverse vakantie tripjes was de selectie wat uitgedund, maar de overgebleven 11 “fitte” spelers waren vastbesloten om nog 1x te knallen vandaag. De Peenders waren ingedeeld in een poule met SC Kootstertille D1, Jong Harkema D2 en Feanstars D3 als tegenstanders.

Tilsters “stelen” de overwinning
Om 9.00 uur werd er afgetrapt tegen Kootstertille. De “wit blauwen” hadden fysiek wat meer in de melk te brokkelen en gingen enthousiast van start. De Peenders daarentegen waren nog niet volledig opgeladen en moesten eerst even het antwoord schuldig blijven. Uiteindelijk trokken de Peenders het spel naar zich toe en waren ze duidelijk de bovenliggende partij. Waar de Peenders een aantal prima mogelijkheden niet wisten te benutten, was het uit de eerste Tilster kans direct raak. De boys pakten de draad weer op en wisten al vlot weer langszij te komen. In de resterende tijd waren de Peenders er nog en aantal keren dichtbij, maar paal en 2x de lat stonden meer goals in de weg. O ja, er was nog 1 uitbraak van de Tilsters en deze werd wel binnengeschoten. Zodoende werd er gestart met een onverdiende 1 – 2 nederlaag.

Jong Harkema blijft overeind
Beide ploegen hadden het ook al tegen elkaar opgenomen op het Swieringa toernooi in de Peen en stonden zodoende binnen korte tijd weer tegenover elkaar. De Peenders lieten ook vandaag weer zien dat zij de betere ploeg waren. Wel kon je zien dat “het batterijtje” na een lang seizoen leeg begint te raken. Het druk zetten over het hele veld en het opjagen van de tegenstander kon niet meer door het hele team opgebracht worden en hierdoor kwam de Peender defensie een aantal malen onder druk te staan. Toch werd het steeds vakkundig opgelost en op de andere kant waren de Peenders steeds weer dreigend. Ook in deze wedstrijd was het “houtwerk” weer de scherprechter. Prima aanvallen van de Peenders stranden namelijk in de handen van de goalie, of op paal en lat. Even leken de Peenders er doorheen te zitten met 3 blessures tegelijk, maar nadat ze weer rechtop gezet waren, wisten de boys ook de laatste kans niet te verzilveren en bleven zodoende op een “bloedeloze” 0 – 0 steken.

Feanstars worden kansloos gelaten
Als slotstuk van het seizoen stond er voor de Peenders weer een “slag om de Skieding” op het programma. Eerder in het seizoen waren de boys al 2x ruimschoots als winnaar uit de bus gekomen in de derby’s tegen de Feanstars D3. Vandaag moesten dan de lokale helden van D2 er maar aan geloven. De Peenders lieten er geen gras over groeien en waren direct de bovenliggende partij. Al snel werd de eerste binnengetikt en had men weinig te vrezen van de tegenstander. Heerlijk rond tikkend wisten de boys de voorsprong te verdubbelen uit 1 van de vele kansen. Nadat de Peenders nog een penalty hadden gemist, was het slotakkoord van deze wedstrijd alsnog van Peender makelaardij. Met een gemakkelijke 3 – 0 overwinning stapten de Peenders van het veld. Ondanks dat de boys vandaag “erg vermoeid” oogden, legden de Peenders uiteindelijk toch nog beslag op plek 2.

Einde van een mooi seizoen!!!
De boys kunnen terugkijken op een meer dan geslaagd seizoen. Veel wedstrijden gespeeld met prima resultaten, maar bovenal veel plezier uitstralend en opererend als een hecht team. Na afloop van deze laatste poulewedstrijd werd het technisch duo nog even door de boys in het zonnetje gezet.


De beide “Jannen” werden verrast met een VV Opende sweater met op de rug een passende bedrukking voor beiden. Na “belangrijke” wedstrijden winnend hebben te afgesloten wordt er vaak even met het hele team “gebowld” en gezien de resultaten is er het afgelopen seizoen heel wat afgebowld!!! De boys hadden hierop passend gereageerd door vandaag een echte bowlingbal mee te nemen, compleet voorzien van alle namen. Uiteraard moest deze direct even getest worden…

Boys, bedankt voor het leuke seizoen wat we met zijn allen hebben beleefd. Jullie kunnen daar gerust TOP voorzetten!!!!

Forza Peendermantsjes!!!!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht