Opende D2 slaat toe in Oostwold!!!

De Peendermantsjes staan na twee competitie ronden nog steeds met lege handen. In de nieuwe competitie wist men het net (nog) niet te vinden en daarmee dus ook nog geen punten te scoren. Slachtoffer van de Peender dadendrang moest dan vandaag worden Pelikaan S D1. Een onbekende tegenstander maar gezien de resultaten van deze boys, kon het wel weer eens een zware dobber worden voor de Peenders.

Exact om 9.00 uur werd de bal aan het rollen gebracht op het kunstgras. Een ondergrond wat niet tot de favorieten behoort van onze boys, maar daar moest vandaag maar eens verandering in komen. Het was even zoeken en wennen, maar al snel kregen de Peenders de eerste kansen. Ook Pelikaan S liet zich ook niet onbetuigd en gingen op zoek naar de Peender goal. Zij wisten een aantal malen gevaarlijk voor Wopke op te duiken, maar kwamen ook niet tot scoren. De Peenders lieten er maar weer eens een paar heerlijke combinaties uit rollen en kregen Pelikaan S meer en meer onder druk. Het overwicht was weer daar, nu de beloning nog in de vorm van goals.

Na een vlotte combinatie stond Jesse aan het eind van de aanval en maakte hij de 1e Peender goal van de dag en deze competitie. Eindelijk…, zag je de boys denken. Dit gaf de boys een boost en nog voor rust werd de verdediging nog een keer volledig uitgespeeld. Sander hield het overzicht en gaf de bal perfect af op de geheel vrijstaande Roan. Voor hem een koud kunstje om de 2e Peender goal binnen te lopen. Zodoende werd de rust opgezocht met een 2 – 0 voorsprong voor de Peenders.

De limobreak werd dit keer benut om even rustig te genieten van de verdiende voorsprong. Er werd 1 duidelijke afspraak gemaakt. Direct weer vol druk zetten en binnen 5 minuten die 3e goal binnen te schieten en daarmee dan de wedstrijd in het slot te gooien.

Zoals al vele malen eerder is bewezen, kun je deze knapen wel een opdracht mee geven. Direct vanaf het fluitsignaal waren het de Peenders die weer volop in de aanval gingen. Het meegereisde legioen was nog onderweg van de koffietafel naar de rand van het veld toen de 3e Peender treffer al weer in het netje lag. Dit was voor Pelikaan S een mokerslag en voor de Peendermantsjes het sein om door te drukken. De Peenders lieten mooie dingen zien en wisten uit te lopen naar een 5 – 0 voorsprong. Pelikaan S bleef het proberen om toch ook te scoren en kregen daar toe ook wel kansen. Met her en der het nodige “kunst- en vliegwerk” wisten de Peenders dit te voorkomen en was het uiteindelijke slotakkoord voor de Peendermantsjes. Een verdiende 6 – 0 overwinning voor de Peenders!!!

De opluchting was groot in het Peenderkamp. De eerste goals zijn gemaakt, de eerste winstpartij is binnen. Eindelijk de beloning voor het spel wat de boys laten zien. Gezien de 2 voorgaande wedstrijden en ook de resultaten op de andere velden tot dusverre, zijn de Peenders in een “heerlijke” competitie ingedeeld. Alle ploegen lijken erg aan elkaar gewaagd en staan garant voor volop spanning in de wedstrijden.

Volgende week zijn de Peenders weer eens op het eigen sportpark te bewonderen. Onze boys mogen het dan opnemen tegen WTTC D2.

Forza Peendermantsjes!!!!

De Peender goals werden deze keer binnen getikt door Roan Alssema (2x) Albert Nijboer (2x) Jesse Ian de Jong (1x) en Sander Doetjes (1x)

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht