Opende D2 sluit competitie in stijl af met een zes klapper!!!

Het was op deze maandagavond rond 18.00 uur al weer een drukte van belang bij de velden van onze plaatselijke trots. De Peenders van D1 verzamelden zich voor hun uitwedstrijd om in het “hol van de leeuw” bij Grootegast het kampioenschap op te halen. Her en der nog snel even een high five gevend en elkaar succes wensend doken de Peenders van D2 de kleedkamer in om zich voor te bereiden op hun wedstrijd.

Voor deze boys stond vanavond de confrontatie tegen Pelikaan S D1 op het programma en dit betekende alweer de 31e officiële wedstrijd van het seizoen voor de Peendermantsjes. Na het eerste fluitsignaal van de weer goed leidende v.d. Woude Sr. pakten de boys, gretig als altijd, direct het heft in handen en al snel werd de bal binnengetikt en was er de voorsprong voor Peenders. De vandaag in het wit gestoken Peenders lieten het gas even wat los en zodoende kwam ook Pelikaan S een aantal keren gevaarlijk door. Het spel werd wat rommelig en uiteindelijk wisten de gasten zelfs langszij te komen. Lang konden de gasten niet genieten van deze gelijke stand, want nog geen 2 minuten later werd de 2e bal, zij het ietwat fortuinlijk, achter de gastengoalie geschoten en kon de kleedkamer opgezocht worden met een 2 – 1 voorsprong.

Ook vanavond was de vaste schare, ietwat uitgedund door de titelaspiraties van D1, aan supporters weer volop aanwezig en tijdens de limobreak werd dan ook afgesproken dat er in de 2e helft nog even vol gas zou worden gegeven zodat er op een mooie en waardige manier afgesloten zou worden.

Gesterkt met de wetenschap dat de Peenders van D1 al een geruststellende voorsprong hadden gepakt in Grootegast begonnen de boys vol overtuiging aan het restant van deze wedstrijd. In no time hadden de boys de 3e goal binnen gewerkt en nadat kort hierna ook al de 4 -1 werd binnen geschoten was het verzet definitief gebroken bij Pelikaan S. De Peenders lieten nog een aantal mooie staaltjes voetbal zien en toonden zich daarnaast ook nog eens een hecht collectief. In elk team heb je jongens die wat vaker aan het eind van een aanval staan en daardoor gedurende het seizoen dus regelmatig een goaltje meepikken. Het waren juist deze jongens die een aantal malen de uitgelezen mogelijkheid hadden om voor eigen succes te gaan, maar toch de kans bewust aan anderen gunden!! Mooi om dat te zien!! Uiteindelijk werd er nog 2x raak geschoten in het resterende deel van de wedstrijd en zodoende sluiten de boys een bewogen seizoen af met een mooie 6 – 1 overwinning.

De Peenders finishen met dit resultaat uiteindelijk als 4e in de competitie en kunnen tevreden terugzien op een uitstekend seizoen. De boys laten mooi en behoorlijk voetbal zien en weten dit te koppelen aan het nodige resultaat. Na een podiumplek tijdens de najaar reeks werd tijdens de winterperiode de titel en de 3e plaats gehaald in de zaalcompetitie. Het voorjaar kende een moeizame start in de competitie, die uiteindelijk dus toch nog goed afgesloten is, en tijdens de bekercampagne wisten de boys steeds maar weer te excelleren met uiteindelijk een nipte nederlaag in de halve finale. Van de 31 wedstrijden werden er 18 in winst omgezet, 6x werden de punten gedeeld en 7x werd de tegenstander gefeliciteerd met de overwinning.

Namens de selectie van D2 en de technische staf worden alle supporters bedankt voor hun steun gedurende dit seizoen. We werken nog 2 toernooien af, te weten in Surhuisterveen en Harkema, en hopen dat we dan ook op jullie steun kunnen rekenen!!

Namens alles en iedereen die op wat voor manier dan ook betrokken is bij Opende D2, feliciteren we Opende D1 met het behalen van het kampioenschap!!! Super boys!!!

Het laatste zetje bij de Peender goals werd deze avond verzorgd door Jesse Ian de Jong (2x) Albert Nijboer (2x) Collin Piersma (1x) en Sander Doetjes (1x)

Forza Peendermantsjes!!!!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht