Opende D2 start competitie met een nipte nederlaag!!!

Vandaag ging de nieuwe competitie weer van start en in Bakkeveen troffen de Peendermantsjes direct een bekende tegenstander. In het bekertoernooi speelden beide teams ook al tegen elkaar en na een heerlijke bekerthriller stapten de boys toen als winnaar van het veld. Tijdens de najaarscompetitie heeft Bakkeveen op overtuigende wijze de titel gepakt, dus een zware dobber voor de Peenders bij de start.

1e helft zonder doelpunten……

Bakkeveen begon goed en wisten de Peenders onder druk te krijgen. Al moet ik eerlijkheidshalve bekennen dat de Peendermantsjes vandaag, in tegenstelling tot anders, wel wat slapjes aan de wedstrijd begonnen. De gasten kregen direct een aantal flinke mogelijkheden, maar paal en Wopke brachten redding. Wellicht had dat te maken met het vroege tijdstip, aanvang 8.45 uur, want na een kwartiertje spelen kwamen de boys beter in de wedstrijd. En inderdaad ja, dus echt vanaf 9.00 uur……

Direct wist men ook een aantal maal gevaarlijk te worden, maar doelpunten wilden er nog niet vallen. Tot aan de rust waren de Peenders de baas op het veld en kwam Bakkeveen er nog mondjesmaat uit. Aan beide kanten nog een aantal mogelijkheden, maar beide keepers waren niet te passeren en zodoende werd er met een 0 – 0 stand de limobreak opgezocht.

2e helft en de wet van Murphy……

De Peendermantsjes waren tijdens de limobreak vol overtuiging. Nu wel “skerp en vol druk” beginnen en dan komt het allemaal goed. Direct vanaf de start waren het de Peenders die Bakkeveen terugdrukte tot ver op eigen helft. Dit grootte overwicht leverde een aantal goede kansen op, maar tot goals wou het maar niet komen. Net nog een voetje er tussen, of de goalie was de situatie meester. En als dan eens iedereen was verslagen, stond de paal het Peender succes in de weg. Langs de lijn werd er al wat nerveus gereageerd. Het zal toch niet zo’n dag worden??? Neens was daar Bakkeveen. Uit een afgeslagen corner van de Peenders waren ze razendsnel uit. Maar door goed ingrijpen waren de Peenders de situatie meester en zou de verzorgde opbouw van achteruit weer opgepakt worden. Door goed druk zetten van Bakkeveen werd de bal onderschept en was daar ineens de goal. Het afstandsschot kwam via de vingertoppen van Wopke op de paal, en via de paal en schouder alsnog het doelpunt voor Bakkeveen.

In de resterende minuten probeerden de boys nog van alles, maar langzaamaan zag je het wegvloeien. Bakkeveen bleef op de been en wist de “0” achterin te houden. Uiteindelijk moesten de Peendermantsjes het hoofd buigen. Een goede wedstrijd waarin de boys zeker kansen hebben gehad maar vandaag net niet het geluk op de beslissende momenten mee heeft gehad.

Einde aan unieke reeksen……

Deze nederlaag, de 2e pas van het seizoen, betekende de 1e thuisnederlaag voor de Peendermantsjes. Ook een andere unieke serie kwam vandaag ten einde. Tot dusverre hadden de boys in elke wedstrijd, 17 competitie- en bekerwedstrijden op rij, minimaal 1x gescoord. Een gelijkspel had vandaag de terechte verhouding geweest, maar het liep dus net even anders.

Volgende week ligt er voor de boys weer een nieuwe kans. Dan treden de Peendermantsjes aan in uitwedstrijd tegen Blue Boys.

Forza Peendermantsjes!!!!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht