Opende D2 verlengt het bekeravontuur!!!

Na het midweekse treffen eerder deze week moesten de boys vandaag alweer aantreden. Ditmaal was GSVV de tegenstander in een echte “do or die” wedstrijd. Inzet voor vandaag was een plaats bij “de laatste 8” van het beker toernooi.

Het was een weerzien van bekenden vandaag, want dit wedstrijd affiche heeft al 3x eerder op het programma gestaan deze voetbaljaargang. In de najaarscompetitie was GSVV de sterkste, 3 – 1 overwinning, en in de beide zaalwedstrijden werden de overwinningen gebroederlijk verdeeld. Het beloofde dus een mooie krachtmeting te worden tussen 2 gelijkwaardige teams.

Peenders komen op achterstand
Nadat de coaches even hadden “bijgepraat” over de gang van zaken in de nieuwe voorjaars competitie en het talrijke publiek een plaatsje langs de lijn had gevonden kon de wedstrijd dan eindelijk los. De spanning stond er zichtbaar op bij de boys en dat kwam het voetbal niet echt ten goede. De Peenders konden maar moeizaam de combinaties vinden en GSVV creëerde op deze manier een licht overwicht. Fysiek hadden de gastheren wat meer in de melk te brokkelen en de Peenders zochten naar een manier om zich daar onder uit te voetballen. Langzaamaan zag je de Peenders wat beter in de wedstrijd komen en toch ook een aantal mogelijkheden creëren. Na een klein kwartiertje spelen was het ineens GSVV die via de snelle omschakeling door brak over de linkerkant van de Peenders. Een onachtzaamheidje achterin werd direct genadeloos afgestraft en zodoende keken de Peenders ineens tegen een achterstand aan.

Het was wel duidelijk, er moest iets gebeuren aan de zijde van de Peenders om het te doen kantelen. Na een kleine omzetting op het middenveld kregen de Peenders weer wat meer grip op de wedstrijd en waren het Peenders die op zoek gingen naar de gelijkmaker. Kort voor rust kregen de boys de ideale kans op de gelijkmaker. Na een mooie steekbal werd Roan een vrije doorgang na de goal gegund. Echter werd zijn inzet goed gekeerd door de goalie van GSVV. De Peenders kregen het geloof terug en Sander sprintte met bal de 16 binnen. Waar de Peender-aanhangers een fluitsignaal verwachtte voor een vermeende strafschop, was het de scheidsrechter die floot voor de limobreak. Nog wat na mopperend over deze beslissing werd de kleedkamer dus opgezocht met een 1 – 0 achterstand.

Limobreak
Tijdens de limobreak, waar dit keer overigens thee werd geserveerd, was het even muisstil in de kleedkamer. De Peenders waren ietwat teleurgesteld en voor de technische staf het sein om nog wat omzettingen te doen. Met de boodschap “alles of niets” in de 2e helft werden de boys weer naar buiten gestuurd.

Teenlengte maakt het verschil
De Peenders waren gebrand op een betere 2e helft en pakten na het fluitsignaal direct het heft in handen. Het vlotte combinatie spel van de Peenders kwam er nog steeds niet uit, maar er werd wel een groot portie vechtlust in de wedstrijd gestopt. Het “rood/wit” van de Peen pakte duidelijk een overwicht in de 2e helft en ging vol op zoek naar de goal. De Peenders kregen hiervoor een paar prima mogelijkheden maar wisten niet te scoren. Achterin moest men bedacht zijn op de GSVV counter, maar meer en meer drongen de Peenders aan voor de gelijkmaker.

Met nog 10 minuten te gaan, viel dan eindelijk de verdiende gelijkmaker. Een hoge bal zaaide even wat twijfel tussen de goalie en de verdediger en hiervan profiteerde Sander optimaal. Hij kon nog net op tijd een dikke teen tegen de bal krijgen en tergend langzaam hobbelde de bal binnen. Het vertrouwen was er weer en de Peenders voelden dat dit het moment was om door te drukken. Er werden nog een aantal prima kansen afgedwongen, maar dankzij een aantal malen goed ingrijpen van de goalie bleef GSVV op de been. De wedstrijd leek dan ook af te stevenen op een beslissende penalty serie.

Maar vanuit het meegereisde Peender publiek, in dit geval Rienk en Henk, was de stellige overtuiging dat de 1 – 2 nog zou vallen in de reguliere speeltijd. En deze “oude rotten in het vak” kregen zowaar nog gelijk ook. In slotminuut was het Albert die na een knappe actie in de 16 de weg vrij zag naar de beslissende 1 – 2. Via de binnenkant paal belande zijn schot achter de GSVV goalie en was het een grote rode kluwen van feestvierende spelers. Het feestje moest nog even worden uitgesteld, want de blessuretijd moest vandaag uiteraard nog wel even uitgespeeld worden. GSVV probeerde het nog met de moed der wanhoop, maar het waren de Peenders die de wedstrijd definitief in het slot gooiden. Sander wist de bal nog hoog in het dak van de goal te jagen en zorgde hiermee voor de 3 – 1 eindstand!!

De kwaliteit van het voetbal was vandaag niet echt geweldig, maar het resultaat mag er zijn. Dankzij een goed portie werklust en opofferingsgezindheid van het hele team werd de overwinning binnen gesleept en plaatsen de boys zich bij “de laatste 8” in het bekertoernooi.

Aanstaande zaterdag worden deze Peendermantsjes in Bakkeveen verwacht. Dan wacht de competitie weer en zijn de lokale helden van Bakkeveen D1 de tegenstander.