Opende D2 weer met lege handen!!!

De Peendermantsjes zitten de laatste weken in de hoeken waar de klappen vallen. Het spel is wel goed, kansen worden er ook afgedwongen, maar die bal in het netje krijgen is de laatste weken een lastige opgave.

Op deze druiligere zaterdagmorgen waren de boys er op gebrand om die neerwaartse spiraal om te buigen en dat moest dan ten koste gaan van Blue Boys D1. De selectie was weer compleet en vol overgave gingen de Peenders van start. Binnen de minuut was daar al de eerste 100% kans. Collin ging alleen de 16 binnen, maar net op moment van uithalen lag de keeper uitstekend in de weg. Ook de gasten lieten zich direct zien in de openingsfase en wisten gevaarlijk door te komen. Na deze aantrekkelijke openingsfase waren het toch de Peenders die het initiatief naar zich toe trokken. Met goed voetbal werd er een flink overwicht opgebouwd en waren er weer prima kansen te noteren voor de Peenders. Maar steeds was het net niet, het beslissende en doeltreffende tikje bleef uit. Blue Boys kwam er een enkele keer gevaarlijk uit, maar de Peender defensie was niet van plan om te wijken. Zodoende werd er in het 1e bedrijf niet gescoord en werd de limobreak met een 0 - 0 tussenstand ingegaan.

Tijdens de limobreak werd er nog even ingegaan op het vertoonde spel in het eerste bedrijf. Dit was toch weer goed te noemen, enigste minpuntje is het niet benutten van de geboden kansen. Met de opdracht van “blijf zo voetballen, dan vallen die goals wel” werden de boys weer het veld ingestuurd.

Blue Boys voelde dat er wellicht toch iets te halen viel vandaag bij de Peenders en gingen wat nadrukkelijker op zoek naar een goal. De Peender defensie leek te bezwijken, maar Wopke wist een paar maal prima redding te brengen en zodoende de Peenders van een achterstand te behoeden. De Peenders pakten de draad weer op en waren een aantal maal dichtbij de openingstreffer, maar het bekende euvel van na de winterstop kwam weer te voorschijn. De bal werd maar niet achter de keeper in het netje gewerkt. Uit een afgeslagen Peender aanval was het ineens Blue Boys die uitbraken en uit een counter genadeloos toesloeg. De Peender defensie werd op snelheid geklopt en met een beheerste schuiver werd ook de Peender goalie kansloos gelaten. Ondanks deze tegenvaller waren de Peenders niet uit het lood geslagen en gingen vol overgave op zoek naar minimaal de gelijkmaker. Deze leek er ook te komen na een prachtige vrije trap van Albert, maar uiteindelijk daalde de bal net niet snel genoeg en belandde deze bal op de lat. In de slotfase werd nog steeds fel aangedrongen en wisten de Peenders een aantal corners op rij te krijgen. Dan hoop je als coach dat de bal in de kluts nog eens goed wil vallen, maar ook dat wilde niet lukken. Zodoende leden de boys al weer voor de 4e keer na de winterstop een 1-0 nederlaag.

Na afloop is de selectie grotendeels langs de lijn gaan staan om daar de nodige inspiratie qua scoren op te doen bij de wedstrijd van de A’s…… Gezien die uitslag zou dat nu toch moeten lukken…
Volgende week willen de boys namelijk hetzelfde bereiken als wat deze “kerels” al gehaald hebben, namelijk de halve finale van de beker.

Smilde’94 D2 is dan de tegenstander op ons eigen sportpark. De Peendermantsjes rekenen op veel steun langs de lijn en zullen er vol voor gaan!!

Forza Peendermantsjes!!!!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht