Opende D2 wint verdiend van Buitenpost!!!

De afgelopen weken hebben de boys in de zaal geacteerd en om maar vast weer de omschakeling naar het echte gras te hebben gehad was voor vandaag een oefenwedstrijd ingepland. De lokale helden van Buitenpost D3 waren te gast op ons eigen sportpark om er een leuke wedstrijd van te maken.

Je kon zien dat het toch even weer wat wennen was voor de boys. Het was even zoeken en niet altijd even nauwkeurig. Desondanks waren de Peenders wel de baas op het veld en wist het een aantal kansen af te dwingen. Buitenpost kwam ook een aantal malen gevaarlijk op maar defensief stond het weer als vanouds goed. Achterin werd er bij Buitenpost niet goed uitverdedigd en was het Sander die met een schitterende boogbal de goalie wist te verschalken. Als snel werd de voorsprong verdubbeld. Met een mooie steekpass was het Sander die alleen op de keeper afging en het overzicht goed bewaarde. De inkomende Jesse werd de bal gegund en hij kon frank en vrij de bal binnenlopen. Kort voor rust wist Buitenpost de marge weer terug te brengen tot 1 goal verschil en kon de limobreak worden opgezocht met een 2 - 1 tussenstand.

Tijdens de rust werd er nog even aangegeven wat anders kon, maar echt heel veel te klagen had de technische staf vandaag niet. Of het moest al zijn dat het tempo vandaag wat aan de lage kant lag.

Bij de boys was wellicht toch even de gevoelige snaar geraakt, want bij vlagen werd de snelheid van combinaties wel even opgevoerd. Het duurde dan ook niet lang voordat de volgende Peender goal al weer was gemaakt. De Blauwkes waren niet van zin om zich zomaar gewonnen te geven en brachten de stand op 3 – 2. Hierna namen de Peenders weer duidelijk het heft in handen en lieten even duidelijk zien hoe er gevoetbald moest worden. Met mooie combinaties werden er diverse kansen gecreëerd en was het wachten op meer goals. De buitenposter goalie Hessel liet zien over een goede reflex te beschikken, maar na een vlotte aanval over 5 schijven op randje 16 was de inzet van Collin hem te machtig. Een prachtige goal van de Peendermantsjes zoals we het graag zien!! Ook het slotakkoord was voor de Peenders en zodoende rolde er een dik verdiende 5 – 2 overwinning uit voor de boys.

Direct na afloop en zelfs zaterdagavond is de wedstrijd nog even nabesproken met het Buitenposter kamp en ook zij spraken hun bewondering uit voor de wijze waarop de Peendermantsjes voetballen. Mooi compliment voor de boys!! De Peenders gaan zich nu opmaken voor de start van de nieuwe competitie en zij openen volgende week het bal met een thuiswedstrijd tegen Bakkeveen D1.

Forza Peendermantsjes!!!!

De Peender goals werden deze keer binnen getikt door Collin Piersma (2x) Sander Doetjes (1x) Jesse Ian de Jong (1x) en Albert Nijboer (1x)

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht