'Opende E2 doet zichzelf tekort in eerste duel na winterslaap'

De wedstrijden tegen V en V in Garijp staan vaak in het teken van strijd, spanning en attractief voetbal. Ook op deze eerste competitiedag na de winterstop, was dit duel in de 2e klasse een mooi schouwspel.
Het was zeker niet 2 x 25 minuten lang een technisch hoogstaand tafereel, maar het was wel een open wedstrijd. Opende voerde in de eerste 15 minuten de boventoon en creëerde kansen dankzij een prima veldbezetting en gebruik van de flanken. Eén van deze aanvallen over links leidde dan ook tot een 1-0 voorsprong dankzij een treffer van Silvan. Erg zuur was het dan ook, dat Opende het initiatief vervolgens aan V en V gaf, en met onnodig balverlies en slordigheidjes tegen een 2-1 achterstand bij rust aankeek. De donderspeech, cq peptalk, in de pauze zorgde er in ieder geval voor, dat onze E2 met hernieuwd vertrouwen en plezier aan de tweede helft begon. Binnen 5 minuten was de stand, na een mooie pass van Milan's linkerpantoffel richting het centrum op Nils, gelijk getrokken. Laatstgenoemde zorgde voor de 2-2.
Op dat moment konden beide teams met een gelijkspel 'leven' en lange tijd leek het ook op een puntendeling af te stevenen. Maar opnieuw leidden knullig balverlies en slappe verdedigende acties tot goals en uiteindelijk de victorie van V en V. Nog tweemaal kwam de tegenstander tot scoren, waarna Opende alsnog met een 4-2 nederlaag huiswaarts moest keren. Jammer, maar helaas. We nemen de positieve zaken mee naar de volgende wedstrijd en werken verder aan de verbeterpunten. Al met al kunnen we met vertrouwen uitzien naar het duel van a.s. zaterdag, thuis tegen VV Drachten E3.