Opende E2 en VV Drachten E3

‘Opende E2 en VV Drachten E3 delen punten in doelpuntrijke ‘wedstrijd van de lange adem’

Op deze frisse voorjaarsochtend, was het massaal toegestroomde publiek op zoek naar warmte.

Het was uiteindelijk niet de zon, maar het enthousiasme van de spelers in het veld, dat voor verwarming in de harten zorgde…..

Na een aftastende beginfase waarin al gauw bleek, dat de teams aan elkaar gewaagd waren, nam Opende het initiatief. Een vloeiende aanval van achteruit via Berend, Silvan en Johan, leverde uiteindelijk balbezit op voor Niels, die de bal kundig richting de goal werkte. Het laatste tikje en de 1-0 voorspong kwam uiteindelijk van de voet van Milan. Nu begon Drachten ook mooi te combineren en ging gedreven op zoek naar de gelijkmaker. De degelijke Peender defensie en uitstekende goalie Evert, konden de aansluitingstreffer helaas niet voorkomen. Een kopbal van één van de Drachtster aanvallers belandde in de netten…1-1.

Na de gelijkmaker nam Opende het initiatief meteen weer over. In deze fase werd er heel mooi gevoetbald en konden we zien, dat het positiespel hoogtij vierde. Mooi om te zien, dat de jongens in praktijk brengen wat op de training geleerd wordt, inclusief het afjagen bij balverlies, met name door de hardwerkende Ruben en Rutger. De 2-1 van Niels en 3-1 van Christian waren beide van adembenemende schoonheid, evenals de combinaties met Berend en Johan die daaraan vooraf gingen. Op dat moment leek er geen vuiltje aan de lucht en kon Opende vol vertrouwen aan de ranja beginnen.

Toch zou de tweede akte iets anders verlopen……..Na rust nam de spits van VV Drachten zijn hele team op sleeptouw en bracht het vertrouwen terug bij zijn club. Met snelle acties, pientere passeerbewegingen en een puike afronding, tekende hij binnen 15 minuten voor een loepzuivere hattrick aan. Dit viel de Peendermantsjes rauw op hun dak. Want daar waar zij gerekend hadden op een ‘kat in het bakkie’, bleek de tegenstander na rust opeens uit een heel ander vaatje te tappen. Het grootste verschil met de verloren wedstrijd van 1 week geleden, is dat Opende vandaag wél bleef voetballen en de koppies niet liet hangen. Vol vertrouwen gingen de mann’n dan ook op zoek naar de gelijkmaker…..en deze viel dan ook 5 minuten voor het einde van de wedstrijd. Na een mooie spelverplaatsing van links naar rechts, kwam Milan in balbezit en gaf een voorzet. Zijn bal toucheerde het been van een ongelukkige verdediger, waardoor de bal, onhoudbaar voor de keeper, in eigen goal verdween……..4-4.

In de slotseconden van het duel had Opende zelfs de volledige overwinning naar zich toe kunnen trekken; de jeugdige en verder prima leidende scheidsrechter van vandaag, had helaas niet opgemerkt, dat de Drachtster goalie onze uitblinker Niels volledig in een houtgreep nam, waardoor hij de bal nét niet dat laatste tikje kon geven………de bal rolde zachtjes over de achterlijn, net naast de goal. Een puntendeling was het resultaat en tevens een goede afspiegeling van de wedstrijd.