Opende E2 pakt punt in spannende wedstrijd tegen koploper V en V E1

Het was zeker niet allemaal rozengeur en maneschijn wat de Peendermantsjes deze ochtend lieten zien. In de eerste helft stond er simpelweg geen organisatie en kon de fysiek sterke tegenstander uit Garyp naar hartenlust combineren en aanvallen. Opende kon daar weinig tegenover stellen, creëerde nauwelijks kansen en het was, dat keeper Evert als een 'grutte' stond te keepen en Berend en Ruben hun taken goed bleven uitvoeren, anders had V en V wel 3 of 4 keer kunnen scoren. Bij één poeier was Evert echter kansloos, waardoor Opende bij rust tegen een 1-0 achterstand moest aankijken.

Het ongenoegen van het leiderstrio werd in de kleedkamer in duidelijke taal uitgesproken. Niet kwaad of verwijtend, maar opbouwend en altijd met het doel om plezier, sportiviteit en resultaat hand in hand te laten gaan. Blijkbaar had dit opnieuw effect, want Opende speelde in de tweede helft met overtuiging, initiatief en vooral met elkaar. V en V gaf zich echter niet snel gewonnen en hield lange tijd de schade beperkt. Sterker nog, na een snelle en effectieve counter, stond er zelfs 0-2 op het scorebord. Op dat moment zagen de Peender coaches en het publiek het schip met zure appels al verschijnen en was er weinig hoop op een goede afloop.....

Echter, Opende gaf zich niet gewonnen en bleef aanvallen. Dit leidde tot kansen en corners. Zo'n 10 minuten voor tijd gaf Milan uit een hoekschop hoog voor en was het Niels die bij de tweede paal de bal met z'n linker wenkbrauw nog het laatste zetje kon geven....1-2, en er gloorde weer iets moois aan de horizon. Opeens speelde de E2 'alles of niets voetbal' en publiek en coaches schaarden zich achter deze instelling. Met nog een minuut of twee te spelen viel Opende opnieuw aan. Milan kreeg de bal aangespeeld, baande zich een weg naar het doel en kon vanaf links, met z'n linker pantoffel, diagonaal binnenschieten, waarbij de bal nog ietwat door richting werd veranderd en de keeper kansloos was....2-2.

Dat was ook meteen de eindstand van een spannend en sportief duel tussen twee mooie teams. Complimenten aan Evert, Ruben, Berend, Rutger, Niels, Silvan, Johan, Christian en Milan voor hun metamorfose in de tweede helft! Klasse!