Opende F1 stuurt drachten F3 met lege handen naar huis

Na een moeizame competitie start behaalden onze toppers eindelijk de eerste 3 dik verdiende punten.
De wedstrijd, onder leiding van Petra, die overigens goed floot, begon moeizaam al na 2 minuten lag de bal na een counteraanval van drachten in het netje. Dus moest de leiding ingrijpen waar vele teams te kampen hebben met een minimaal aantal spelers hadden Johannes en Karel vandaag 10 Kids. Wisselen en van tactiek veranderen, niet meer op balbezit spelen maar onze superspits zo snel mogelijk zoeken, via combinaties over de flanken.
Dit had gelijk resultaat, na 10 min.spelen stond de 1-1 stand op het bord (senna). Door goed druk op de bal te zetten en het bij opende bekende fysieke spel toe te passen was Drachten het helemaal kwijt.
Ook na de aftrap gingen de peenders er gelijk weer boven op onder leiding van aanvoerder Brent die deze wedstrijd z'n mannen goed de weg wees, werd er gelijk weer druk op de bal gezet met een geweldige pass van Janniek werd Lian vrij voor de keeper gezet, bam 2-1.

Koffie! In de rust onder het genot van ranja en koekjes werden nog een paar puntjes doorgesproken,

De 2e helft pakten we het weer op, zo we de koffie in gingen, dr vooooor
Met goede technische acties van Mike, leon en Tamme werd de bal verovert, gelijk via de vleugel naar Nova gespeeld zonder na te denken terug leggen op 16 meter en Bam 3-1 met een dwarrel bal hoog in de goal (Mike).
Al binnen 1 minuut werd er met een lange uittrap van onze keeper Jesse (die heel goed keepte) Janniek gevonden die met z'n wel bekende dribbel de verdediging van Drachten helemaal het bos in stuurde en met een vlakke schuiver 4-1 op het bord zette. Maar onze toppers vonden het nu nog niet welletjes en gingen gewoon door....
De bal werd gelijk verovert door Jochem die hem prima doorspeelde naar Lian met een vlammend schot, die de keeper maar net kon keren maar wij hebben een alerte spits en met een stiftje de 5-1 op het bord zette.
Ja en toen was de buit binnen Dachten de boys,
Met 2 counter aanvallen kon Drachten nog 2 x scoren ,maar dit bracht onze overwinning niet meer in gevaar.