Opnieuw winst voor Opende A1, zelfs tegen 2 tegenstanders.

De Sweach A1 was dit keer slachtoffer van de dadendrang van de peendermontsjes maar de grootste tegenstander waren we zelf deze morgen. Toch stond er na 90 minuten 7-0 op het scorebord.
17-0 was ook mogelijk geweest maar we waren meer bezig met elkaar uit de wedstrijd te spelen (lees mekkeren) dan te voetballen, op een enkele uitzondering na. Te veel op elkaar zeuren, jammeren, schelden, vloeken, kortom gewoon niet goed met de wedstrijd bezig zijn.

Het werd al heel snel duidelijk wie de betere was deze morgen en een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Een voorzet vanaf de linkerkant word door Ties keurig binnengeschoten. Na een half uur spelen een zelfde situatie. Opnieuw een voorzet van Arnold vanaf links en opnieuw was Ties er als de kippen bij om (fraai trouwens) af te drukken. 2-0. Dit alles voorafgaand aan prima voorbereidend werk van Mark (een van de uitzonderingen) die zich ook vandaag weer positief liet zien door middel van goed voetbal en werklust. Hoewel Arnold zelf ook mogelijkheden kreeg om te scoren, was hij de eerste helft toch de man van de assists. Weer werd een voorzet van hem op waarde geschat en dit keer mocht Edwin zijn naam achter de treffer schrijven. 3-0. De Sweach zette hier bitter weinig tegenover dus kon zelfs Andries mee naar voren om zijn geluk te beproeven. Zelfs toen we met 10 man kwamen te staan( gele kaart Raymon) was Andries in de spits te vinden. DUR IS NIKS OAN ACHTERIEN, DIE MONNEN KINNE JA NIKS was zijn oordeel. Toch werd er ondanks die extra man voorin, de eerste helft niet meer gescoord.

Eerst mar eevm een bakje T. Een praatsje jir, een oanwiesing dear, een wissel sus, een discussie sa, Koen uutlizze hoe we it graag hawolle, Koen nog een keer uutlizze hoe we it graag hawolle en dr wer voor.

In deze 2e helft kregen we echter te maken met nog een tegenstander namelijk onszelf. Combinaties werden niet aangegaan, teveel gaan lopen met de bal, niet lopen zonder bal, kansen niet afmaken, hoewel gezegd moet worden dat de Sweach een prima doelman onder de lat had staan. Wat irritaties over en weer en een spelbeeld dat er bepaald niet beter op werd. Gelukkig hebben we Mark in ons midden en na een rush vanaf het rechtermiddenveld faalde hij oog in oog met de Sweachstergoalie niet. 4-0. Dit was het sein voor de peendermontsjes om de kopkes dr wer bie te kreien om zodoende deze zeer zwakke tegenstander op een flinke nederlaag te trakteren. Arnold had genoeg van de titel äangever" en besloot in de 2e helft te gaan voor äfmaker"
Twee keer lukte hem dit waardoor de stand op 6-0 kwam. Na 13 doelpogingen inde 2e helft van Edwin was de 14e dan toch raak, zodat de eindstand werd bepaalt op 7-0, ondanks verwoede pogingen van Andries om vandaag ook een keer te scoren. Een terechte, maar veel te slap spelende overwinning die minstens met dubbele cijfers gewonnen had kunnen(lees moeten) worden. Maar even fanatiek trainen komende week want de tegenstanders van volgende week zullen van een ander kaliber zijn dan die van vandaag.
Positief tegenover elkaar en voor elkaar willen werken is de basis voor een goed resultaat. Plezier in het spelletje hebben en respect voor elkaar en de tegenstander. Ik durf te zeggen dat we dan een prachtige 2e helft van de competitie krijgen met misschien wel ( maar toch zeker KANS op) een kampioenschap.

Natuurlijk heb ik weer polshoogte genomen bij onze "harde kern" en hun oordeel was......