Peendermantsjes houden zich prima staande!!!

Vorige week kenden de boys een prima start in zaalcompetitie. Vandaag in Harkema waren de boys gebrand om dit een goed vervolg te geven. Daarnaast stond voor vandaag natuurlijk ook de spannende onderlinge clash “D4 – D3” op het programma.

Opende D3 – Drogeham D4

In deze wedstrijd lieten de Peenders zien dat ze prima kunnen voetballen. Mooie combinaties en prima aanvallen werden er getoond. Al snel was er de 1e Peender goal en leek er niets aan de hand. Maar na de gelijkmaker werd de bal ook nog eens snoeihard in eigen goal geschoten en keken de boys tegen een achterstand aan. Met 2 goals in de slotminuten trokken de Peenders uiteindelijk de, wel een terechte, overwinning naar zich toe.

Doelpuntenmakers Jesse Ian de Jong (1x) Roan Alssema (1x) Mels Nauta (1x)

ASC D1 - Opende D4

Dit is en blijft een lastige tegenstander voor de boys. Zo ook weer vandaag. De Peenders starten voortvarend aan de wedstrijd en wisten al snel op voorsprong komen. Gedurende de wedstrijd werd ASC sterker en sterker en kwam het verdiend langszij. Ondanks dat de Peenders voor de 2e maal op voorsprong kwamen bleef ASC vol doorgaan. Wopke was lang een grote sta in de weg voor ASC, maar uiteindelijk wisten ze hem nog 2x te passeren. De 1e nederlaag was hiermee een feit.

Doelpuntenmakers Sander Doetjes (2x)

Opende D4 – Opende D3

Dit was een echte titanenstrijd tussen de Peenders onderling. Grote vraag vooraf was, wie krijgt Wopke op de goal?? Gebroederlijk werd er besloten dat hij bij beide teams een deel van de wedstrijd het doel zou verdedigen.

Opende D3 startte goed en wist D4 onder de duim te houden. Het makkelijk spelende D3 wist een aantal kansen af te dwingen, maar kwam niet tot scoren. D4 kwam wat beter in de wedstrijd en zij waren wel uiterst effectief met de kansen. Nagenoeg de eerste kans was direct raak. Na deze goal was het weer D3 die drukte en D4 die het van de omschakeling moest hebben. Kansen aan beide zijden, maar het was D4 die daar uiterst effectief mee omging. Uiteindelijk rolde er een 5 – 1 overwinning uit voor Opende D4.

Doelpuntenmakers D3 Roan Alssema (1x)

Doelpuntenmakers D4 Sander Doetjes (2x) Carst Overwijk (1x) Rik Westra (1x) Albert Nijboer (1x)

We hebben vandaag weer kunnen genieten van goed voetbal van onze boys. Met name de onderlinge wedstrijd liet duidelijk zien dat het voetballend wel goed zit met deze groep!! Wederom hebben ze laten zien dat ze voor niemand onder hoeven te doen. Beide teams handhaven zich op het podium, plek 2 en 3, en zullen er alles aan doen om te klimmen op de ranglijst. Volgende week is de 3e competitie ronde in Houtigehage en wordt de jacht naar punten daar weer opgepakt.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht