Peendermantsjes nestelen zich bovenin!!!

Na twee prima speelronden te hebben gehad in de zaalcompetitie stond voor vandaag de 3e ronde in Houtigehage op het programma. Gezien het programma konden de Peendermantsjes vandaag goede zaken doen, mits de wedstrijden zouden worden omgezet in winst.

RWF D3 – Opende D3

In deze openingswedstrijd van de 3e speelronde waren het 2 teams die vol overgave op zoek waren naar eerherstel. Beide ploegen hadden hun laatste wedstrijd verloren en er moest dus 3 punten gehaald worden. De Peenders begonnen voortvarend, maar moesten vanuit het niets een tegengoal verwerken. De Peenders wisten de stand om te buigen in hun voordeel, maar RWF kwam weer langszij. Het bleef onrustig aan beide zijden, maar uiteindelijk trokken de Peenders de winst naar zich toe, eindstand 3 – 4.

Doelpuntenmakers Collin Piersma (2x) Jesse Ian de Jong (1x) Roan Alssema (1x)

Opende D3 – Drogeham D3

Deze wedstrijd kende 2 gezichten. Het eerste deel van de wedstrijd was volledig voor de Peendermantsjes en zij liepen dan ook al snel uit naar een riante 4 – 1 voorsprong. Niks aan de hand zou je zeggen, maar na het eigen doelpunt van de Peenders was men even de richting kwijt. Drogeham perste er een slot offensief uit en wist terug te komen tot 4 – 3. Hierna lieten de Peenders even een knap staaltje zaalvoetbal zien. Met een heerlijke vlotte aanval over meerdere schijven werd de 5 – 3 binnengeschoten. De laatste tegengoal in de slotseconden deed geen pijn meer en zo boekten de Peendermantsjes de 2e overwinning van de dag, eindstand 5 – 4.

Doelpuntenmakers Jesse Ian de Jong (4x) ed tegenstander (1x)

Opende D4 – RWF D4

Al snel was het duidelijk dat de Peendermantsjes een maatje of 3 te groot zijn in deze wedstrijd. Vanaf het begin was het 1 richtingsverkeer en vielen de goals erg gemakkelijk. Vanaf de bank werd de opdracht meegegeven dat er zodanig gevoetbald moest worden dat alle veldspelers minimaal1x tot scoren kwamen. En zoals vaker werd er keurig door de boys aan deze opdracht voldaan!! Uiteindelijk werd het een 12 – 1 overwinning voor de Peenders.

Doelpuntenmakers Albert Nijboer (5x) Carst Overwijk (2x) Sander Doetjes (2x) Rik Westra (1x) Niels Wiersma (1x) Erwin de Roos (1x)

ASC D2 – Opende D4

Na het opwarmertje tegen RWF moesten de boys nu vol aan de bak. Tegenstander ASC D2 had tot dusverre al haar wedstrijden ruim gewonnen en was dus de trotse koploper. Eergevoelig als onze boys altijd zijn, moest daar maar eens een einde aan komen. De Peenders begonnen goed en wisten al snel een paar kansen af te dwingen. De allergrootste kans was (nog) niet aan Carst besteed en dan zie je het gebeuren. ASC brak weer eens gevaarlijk uit en wist Wopke te passeren. De Peenders waren niet uit het veld geslagen en al snel trok men de stand weer gelijk. Hierna ontstond een waar voetbal gevecht waarin ASC wat makkelijker combineerde maar de Peenders op karakter stand hielden. Vanuit de omschakeling waren de Peenders er nog een paar keer akelig dichtbij, maar net dat laatste zetje wou niet vallen. Uiteindelijk eindigde deze topper in 1 – 1.

Doelpuntenmaker Carst Overwijk

Door de, hier en daar wel verrassende, uitslagen van vandaag zien we dat de top 3 nu toch wel een gaatje heeft geslagen. Na 6 wedstrijden zien we beide Peender ploegen in de top 3 terug. De Peenders van D3 staan nu nog op 1 punt achterstand van de koploper ASC en de Peenders van D4 moeten nog 3 punten goedmaken t.o.v. ASC. Met nog 2 speelronden te gaan blijft het spannend en kan het nog alle kanten op. Op zaterdag 14 februari gaat de strijd in Harkema weer verder.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht