Peendermantsjes schieten uit de startblokken!!!

Nadat vorige week de boys de zegereeks op het veld bekroonden met het felbegeerde kampioenschap werden ze vandaag in Grou verwacht voor de start van de zaalcompetitie. Een andere ondergrond, dus even een “kleine” omschakeling… Even was er de angst dat het hele gevolg niet in Grou zou aankomen, maar toen ook de laatste auto de hoek om kwam zeilen kon er koers gezet worden richting Grou.

Leovardia D1 – Opende D2

De openingswedstrijd van vandaag was tegen een onbekende tegenstander. Om de decibels in de sporthal wat naar beneden te krijgen werd JO snel de fluit in de mond gedrukt en kon de wedstrijd los. Even was het zoeken naar de juiste manier, maar al snel bouwden de boys een flink overwicht op. Zo nu en dan werd er een van de vele kansen afgerond en bij het laatste fluitsignaal stond er een mooie 0 – 4 op het scorebord. De eerste winst was weer binnen!!!

Doelpuntenmakers Carst Overwijk (2x) Sander Doetjes (1x) Ide de Jong (1x)

MKV’29 D1 – Opende D1

Ook in deze wedstrijd zagen we dat de Peenders even wat tijd nodig hadden om de omschakeling naar het zaalvoetbal te maken. Nadat de 1e goal was binnen gewerkt ging het lopen bij de Peenders en werd de voorsprong snel vergroot. De laatste 2 goals werden door de “stadjers” gemaakt, maar de winst kwam niet meer in gevaar. Uiteindelijk ging er een keurige 3 – 5 overwinning de boeken in!!

Doelpuntenmakers Roan Alssema (2x) Albert Nijboer (2x) Mels Nauta (1x)

Opende D1 – Leovardia D1

De Peenders hadden goed opgelet waar de kansen lagen bij deze tegenstander in het “onderonsje met D2” en waren oppermachtig. Met grote regelmaat werd er gescoord en wist men ook nu weer de winst binnen te hengelen. Met een duidelijke 9 – 1 werd ook deze wedstrijd omgezet in een driepunter!!

Doelpuntenmakers Albert Nijboer (4x) Roan Alssema (2x) Collin Piersma (2x) Mels Nauta (1x)

Opende D2 – MKV’29 D2

De Peenders hadden hun “teamgenoten” dus uit zien halen, en eergevoelig als de boys onderling zijn, moesten ook zij even hun gram halen. De gaskraan werd maar weer eens open gedraaid en met fraaie staaltjes voetbal wisten de Peenders ook hier weer overduidelijk als winnaar uit de bus te komen. Met een 8 – 1 winstpartij werd de zaterdag prima afgesloten.

doelpuntenmakers Sander Doetjes (4x) Sierd de Vries (2x) Ide de Jong (1x) Rik Westra (1x)

Door een griepepidemie in de “har(ry)de kern” was ook de woordvoerder geveld, maar nadat hij via de app op de hoogte was gebracht van de uitslagen kwam het bewuste “duimpje omhoog” weer langs. Een prima start voor de Peenders, die met mooi en frivool voetbal weer aan klantenbinding hebben gedaan vandaag. De volgende speelronde staat gepland voor 9 januari, dit keer in Leeuwarden, en dan staat ook de 1e onderlinge ontmoeting op het programma. Voor de “neutrale” toeschouwer een top affiche om naar uit te kijken!!!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht