Peendermantsjes slaan toe in Grootegast!!!

Halverwege juli kwam de vraag vanuit Grootegast als er ook D-pupillen beschikbaar waren in Opende om even een oefenwedstrijdje te spelen. Uiteraard werd daar vanuit het “rode” kamp positief op geantwoord. Zodoende vertrokken alle Peender D-pupillen vanochtend richting Grootegast om het daar op te nemen tegen de lokale helden van D2 en D4.

Pijnlijke warming up……

Met 1 training fris in de benen werd de warming up uitgevoerd. Tijdens het slot van de warming up ging Wopke nog maar weer eens gestrekt naar de hoek en viel ongelukkig op zijn schouder. Het was direct duidelijk dat verder spelen geen optie was en nader onderzoek in het ziekenhuis bevestigde het donderbruine vermoeden, een gebroken sleutelbeen. Een grote domper voor de Peendermantsjes.

Peendermantsjes D1 beslissen in 5 minuten de wedstrijd

In allerijl werd Julian uit de D2 opgevist en zodoende kon de wedstrijd dan toch beginnen. Voor de toeschouwers en het technisch duo een mooi moment om eens te zien hoe de Peenders uit de zomerstop zijn gekomen. De Peenders gaven gas en wisten binnen de minuut de score te openen. Nog geen 5 minuten later was de voorsprong uitgebreid naar een 4 – 0 tussenstand en was het al beslist. Voor de verplichte ranja break wisten de Peenders nog tweemaal te scoren en kon de kleedkamers opgezocht worden met een 6 – 0 voorsprong.

Na rust werd er in een versnellinkje lager gespeeld en wist ook Grootegast vaker door te komen. Beide teams wisten het net nog een paar keer te vinden en uiteindelijk eindigde deze derby in een duidelijke 9 – 2 overwinning voor de Peenders.

Peendermantsjes D2 debuteren met monsterscore

Een nieuwe lichting “groot veld” voetballers bij Opende staan te trappelen om hun kunsten te vertonen. Voordat dit vanochtend kon beginnen, kregen deze Peendermantsjes eerst nog even wat “voetballes” van de technische staf. Als het nu komt door dit “tactisch meesterbrein” of gewoon uit de Peendermantsjes zelf laten we nog even in het midden, maar er werd even overduidelijk afgerekend met de leeftijdsgenoten van de tegenstander. Met regelmaat wist de rode brigade het net te vinden en zodoende wisten zij bij hun debuut een 8 – 2 winst binnen te halen. Een meer dan prima debuut kun je wel zeggen!

Goed voorbeeld doet goed volgen??

De Peendermantsjes wisten dus twee prima resultaten te halen in de toch altijd beladen derby “de slag om de Doezumertocht”. Aan Wietse en zijn mannen om dit na te doen in de verdere verloop van het seizoen.

Forza Peendermantsjes!!!!

Maandag 17 augustus speelt Opende D1 nog een oefenwedstrijd in en tegen Buitenpost. Tegenstanders zijn dan de lokale helden van Buitenpost D1, aanvang 19.00 uur, vertrek is dan om 18.00 uur!!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht