Peendermantsjes slaan toe op slotdag competitie en pakken de titel!!!

Na 4 enerverende speelronden was het vandaag de laatste speelronde van de competitie voor de Peendermantsjes. De slotdag werd ingegaan met een 2e plaats voor D4 en een 3e plaats voor D3. De Peenders van D3 waren al uitgeschakeld voor de titel maar D4 stond op 3 punten van de koplopers ASC D2. Uitgerekend D3 kon hun andere teamgenoten vandaag de helpende hand bieden. Zij moesten aantreden tegen ASC D2 en bij winst zou het dan nog kunnen voor Opende D4.

Door blessure, weekendjes weg en andere sociale verplichtingen was de selectie dermate uitgehold dat meerdere spelers 2x moesten voetballen vandaag.

ASC D2 – Opende D3

De 1e wedstrijd van de dag was direct een kraker van jewelste. De Peendermantsjes waren zich goed bewust van het belang van deze wedstrijd en vlogen er vol in. De eerste kansen waren voor de Peenders en al snel was er de voorsprong. ASC was niet uit het lood geslagen knokte zich terug in de wedstrijd. Zo ontstond er een meeslepend voetbalgevecht met kansen en doelpunten aan beide zijden. De Peenders kwamen steeds op voorsprong en ASC kwam steeds weer langszij. De spanning was voelbaar, zowel op het veld, als langs de lijn en op de tribunes. Welke kant valt het dubbeltje over?? Met nog 2 minuten te gaan pakten de Peenders weer de voorsprong. Met in de slotseconden nog kansen aan beide zijden en een afgekeurde Peender goal bleef de spanning er in, maar dit keer werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven.

Na de zoemer liepen de emoties hoog op. Juichende Peendermantsjes en teleurgestelde ASC spelers. Voor de Peenders was het zaak om het “koppie er bij te houden” want ze moesten direct door naar de volgende wedstrijd.

Doelpuntenmakers Albert Nijboer (2x) Jorn de Jong (1x) Jesse Ian de Jong (1x)

Drogeham D3 - Opende D4

Na de ontknoping van de voorgaande wedstrijd was het dus een kwestie van “direct de knop omzetten” en het afmaken in deze wedstrijd. Bij winst met tenminste 2 goals verschil zou de titel meegaan naar Opende.

De Peenders zaten nog duidelijk in de juichstemming en vergaten te voetballen. Drogeham wist daar wel raad mee en pakte de voorsprong. De Peendermantsjes hadden duidelijk de vermoeidheid in de benen want het duurde dan ook tot aan de 19e minuut voordat er gescoord werd. In het resterende deel moest er dan nog minimaal 2x gescoord worden als geen tegengoals meer werden geïncasseerd. Het tempo werd iets opgeschroefd en uiteindelijk werden de goals alsnog binnengeschoten. Met een 4 – 1 overwinning kon de handen de lucht in en samen met het talrijk meegereisde legioen werd het kampioenschap gevierd.

Doelpuntenmakers Albert Nijboer (3x) Jorn de Jong (1x)

Met uiteindelijk een 1e plaats voor Opende D4, 9 gespeeld en 22 punten, en een 3e plaats voor Opende D3, 9 gespeeld en 18 punten, hebben de Peenders een prima winterperiode achter de rug. De focus ligt inmiddels al weer op het veld want met een nieuwe spannende competitie en de beker nog in het vooruitzicht is er ook komend voorjaar weer genoeg om voor te spelen.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht