Peenders on tour!!!

Bij ons laatste bezoek aan de Peenders als “de 2 toevallige passanten” werd onze identiteit bijna ontdekt en dat willen wij graag voorkomen. (Sorry Elisabeth en William, maar we rekenen op jullie discretie!!!

Wij hebben onze werkwijze daar nu wat op aangepast en zijn tegenwoordig “incognito” ook op bezoek bij de vele uitwedstrijden van de Peendermantsjes en famkes. Zodoende hoeven we ons niet een complete dag bij VVO te vertonen, maar blijven we toch perfect op de hoogte van de Peender verrichtingen. Tijdens de zomerstop houden we daarnaast vanuit onze werkgever als taak de vele en diverse voetbal sites in de gaten en 1 van mijn persoonlijke favorieten is dan ook de site van VV Opende. Een site waar we regelmatig nieuwe artikelen kunnen lezen en je duidelijk kunt aflezen wat er binnen VVO leeft en hoe de vereniging leeft binnen Opende.

Zo zagen we de 1e trainingen van het vlaggenschip en al snel daarna werd het trainingsveld overspoeld door de vele jeugdleden van de Peen. De kabouters, F- en E- pupillen en al die andere jeugdteams lieten weer zien dat ze enorm veel zin hebben in het nieuwe seizoen. Waar wij ons dan weer over verbaasden is het grote blik aan vrijwilligers wat schijnbaar binnen VVO aanwezig is. Veel trainers blijkbaar want zo zagen we weer heel wat nieuwe gezichten bij de jeugd op het trainingsveld. Zo zie je ineens een zekere Tony en Bertina die met de kabouters aan de slag zijn gegaan en ineens hoor je “Lubbe wie??” boven iedereen uit. Schijnt de E2 een oefening weer niet tot perfectie uit te voeren…… Maar geloof ons, van maandag tot donderdag wordt er heel wat arbeid geleverd op het trainingsveld!!!

Het seizoen wordt traditioneel geopend met een aantal bekerwedstrijden voor de diverse teams en die worden normaliter gezien als een verkapte oefenwedstrijd op de competitie. Maar in Opende is dit blijkbaar niet het geval, want alle teams lieten een grote wil zien om te winnen. Dat dit zijn vruchten zijn afwerpt blijkt wel uit de gehaalde resultaten. Van de 12 teams die zijn ingeschreven voor de beker, de kabouters niet meegerekend, zijn er na vandaag maar liefst al 7 teams zeker van een vervolg in de bekercampagne!! Wij waren vanochtend op weg naar Drogeham om daar de verrichtingen van Aafko en zijn mannen te volgen toen bleek dat de velden daar het Peender voetbalgeweld niet aan te kunnen. Op de rem bij Drachten en even de VVO app raadplegen om te zien waar de dichtstbijzijnde ploeg actief is.

Aangezien we met twee auto’s waren deze morgen werd er op de carpool in Drachten opgesplitst. Ik zelf mocht, na strootje trekken, de weg vervolgen richting Opende en mijn wederhelft kon 5 minuutjes doorrijden om de D1 in actie te zien bij Drachtster Boys. Kwalijk aangekomen in Opende kreeg ik al bericht van mijn kompaan deze ochtend. Het “drukke mannetje langs de lijn” is nog steeds actief bij VVO en ook dit jaar lijkt hij een ploeg te hebben die heel wat potten kunnen breken. Bij een 0 – 4 ruststand werd Drachten vaarwel gezegd en ging het voor hem koers naar Zuidhorn om daar de MD1 te bewonderen. Deze meiden wisten eveneens simpel de 2e ronde van de beker te bereiken met een 4 – 1 overwinning.

Bij het binnenrijden van Opende werd ik, ondanks dat ik het wist, positief verrast door de veranderingen binnen de dorpskern. Een aangepaste afslag richting Peender velden en een geheel vernieuwd plek voor parkeren voor het rijdende blik. Een heel verschil met onze laatste aankomst, toen tussen opgebroken wegen en pallets vol met stenen, nu volledig bestraat en geasfalteerd. Zonder het betweterige commentaar van mijn mede kompaan heb ik de ochtend wedstrijden op het mooie Peender sportterrein alleen kunnen volgen. En ik moet zeggen, ik heb mij prima vermaakt. Zo zag ik bv een nieuw “super duo” bij de E1 in de vorm van “good old” Gerrie en “Niekerker coach” Marcel. Hun boys wisten ook met de laatst overgebleven concurrent af te reken en zich te kwalificeren voor de volgende ronde. Echter mijn eerste aanblik was de strijd tussen Opende D2 en OKVC D1. Deze jongste groep “groot veld voetballers” blijven verbazen en wisten ook hun derde wedstrijd winnend af te sluiten.

De MOP-ploeg, de terrein verantwoordelijken en al hun hulpen hebben de afgelopen weken hun beste beentje voor gezet. Met 3 heerlijke diep groene velden, schone reclame borden en een onkruid vrije bestrating ligt het Peender sportpark er weer gelikt bij!! Tegen het eind van de ochtendsessie was mijn kompaan ook weer aangesloten en samen hebben we nog even kort genoten van de frisse aanblik van het Peender sportpark.

Ineens zagen we de A-junioren uit de kleedkamer komen, maar bij navraag bleek dit ineens het 2e elftal van de Peen te zijn. Met Wietze en Martin, maar zonder “knik knak Klaasje”, hebben deze “jonge honden” ineens promotie gemaakt en lieten vandaag Buitenpost een “blauwke” lopen. Deze heren werden dan ook met een 3 – 2 nederlaag teruggestuurd over het PM kanaal.

Langs het hoofdveld was de “harde kern” van de Peen inmiddels gearriveerd om het vlaggenschip van de “rode brigade” te steunen. Na een spannende wedstrijd wisten de Peenders het 1e punt te pakken in deze 3e klasse B. Een goed begin, met hopelijk een mooi vervolg voor de mannen van Wietze, Jan en Kees.

Tijdens de muzikale afsluiter in de kantine werden we nog even uitstekend bediend door de bar mensen. Jantien, Geert en Clara hadden het er maar druk mee, maar wisten ons desondanks een prima gehaktbal te serveren!!

De teams C1, MC1, D1, D2, MD1, E1 en E2 hebben zich inmiddels verzekerd van een beker vervolg en de verwachting is dat ook B1 zich hierbij aansluit. Kortom, een uitstekende bekercampagne van de Peenders tot dusverre!!! Ook deze dag en de afgelopen weken hebben wij ons weer prima vermaakt met de teams van VV Opende. Wij als “VV Opende-watchers” zullen komend seizoen regelmatig aanwezig zijn bij zowel thuis- als uitwedstrijden.

Wij zullen de Peenders blijven volgen dit seizoen, en zullen zeker van ons laten horen!!

Groeten van “de twee toevallige passanten”

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht