Prima 1e halfjaar cijfers voor de Peendermantsjes!!!

Vanaf augustus hebben we weer volop kunnen genieten van de vele Peender jeugdteams. Voor het eerst sinds lange tijd hebben we weer een team in de A-categorie en daarnaast is er sinds deze zomer een grote groep meiden actief op onze velden. Onze “jongste en kleinste” aanstormende talenten maken het hele Westerkwartier onveilig. Kortom, de jeugdafdeling bloeit als nooit tevoren!!!

We vinden het altijd maar heel normaal dat de zaken altijd maar weer geregeld zijn, maar zo eenvoudig is het lang niet altijd. Zo hebben we sinds de start van het seizoen alweer 83 thuiswedstrijden voor de jeugd gehad, wat dus ook inhoudt dat er bijvoorbeeld 83x een persoon bereid moet worden gevonden om als scheidsrechter op te treden bij 1 van onze wedstrijden. Dankzij de inzet van de vrijwilligers scoren we op dit onderdeel 100%!!

Zo hebben bijvoorbeeld onze jeugdtrainers er gezamenlijk al weer dik 540 trainingsuren er op zitten om al “onze talenten” twee keer per week te kunnen laten trainen. Wij als Jeugdcommissie zijn dan ook blij en trots op zo’n grote groep vrijwilligers die altijd maar weer beschikbaar zijn!!

Het afgelopen half jaar hebben we weer vele en mooie wedstrijden beleefd van de 12 jeugdteams die aan de competitie hebben deelgenomen. In totaal hebben deze Peender teams er alweer 8420 wedstrijdminuten op zitten en ditmaal heeft de najaarcompetitie ons 1 kampioen opgeleverd. E3 wist dankzij een “Houdini act” op de slotdag de titel alsnog binnen te halen. Gefeliciteerd boys!! Van de overige teams kunnen we de conclusie trekken dat zij allemaal bovenin meedraaien. We doen dus overal (weer) met de besten mee en handhaven ons dus op een mooi niveau!!

Stijging van de punten!!

Om nou eens bepaalde zaken te kunnen beoordelen zijn de resultaten van alle teams, A t/m F, in de beker- en competitie wedstrijden weer eens bij elkaar gezet. In totaal, zowel thuis als uit, heeft onze jeugd in totaal tot dusverre 165 wedstrijden gespeeld, waarvan er 101 in winst zijn omgezet. Daarnaast eindigde het 8x onbeslist en moesten we 56x de tegenstander feliciteren met de 3 punten. Dus overall werd in 66% van de wedstrijden er niet verloren en 63% van het aantal beschikbare punten was voor de Peenders.

(vorig seizoen: 141 wedstrijden, 66% niet verloren, 59% van de beschikbare punten gepakt)

Uiteraard rijst dan nu de vraag hoe de verhouding ligt met de thuis- en uitwedstrijden. Zo hebben MD1, E2 en A1 thuis maar 1 nederlaag hoeven slikken en is de D2 thuis nog steeds ongeslagen. In de uitwedstrijden zien we bv maar 1 nederlaag bij A1, D2 en E1. Absolute uitblinkers in de uitwedstrijden is de E3. Zij wisten al hun wedstrijden op vreemde bodem te winnen!!

In cijfers uitgedrukt geeft dit het volgende beeld:
83 thuis wedstrijden, 51xW, 28xV, 3xG, 64% van de beschikbare punten gepakt
82 uit wedstrijden, 49xW, 28xV, 5xG, 62% van de beschikbare punten gepakt

(vorig seizoen thuis: 68x, 38xW, 25xV, 5xG, 58% van de beschikbare punten gepakt)
(vorig seizoen uit: 73x, 41xW, 23xV, 9xG, 60% van de beschikbare punten gepakt)

We hebben ons op dit vlak dus duidelijk verbeterd. Je mag dus concluderen dat waar we ook spelen, we altijd weer goed voor de dag komen!!

Doelpuntenproductie stokt!!

Qua doelpunten zien we ook een verschuiving bij de Peender teams. Dit najaar vielen er bij alle wedstrijden in totaal “slechts” 1088 goals te noteren. Ter vergelijking, vorig seizoen, met minder teams en dus ook minder wedstrijden, was dit nog 1138x het geval. De vraag is dan, produceren we nu minder goals of hebben we de zaakjes defensief beter op orde??

Tijdens de afgelopen competitie in de thuiswedstrijden wisten onze teams 344x te scoren en waren onze tegenstanders 201x succesvol. In de uitwedstrijden wisten wij het thuispubliek 347x stil te krijgen middels een doelpunt en moesten we 196x de bal uit het netje plukken.

(vorig seizoen, 68TW, 391V en 191T)
(vorig seizoen, 74UW, 358V en 198T)

Defensief hebben we onze zaakjes dus goed op orde want met 24 wedstrijden meer gespeeld krijgen we er slechts 8 meer om onze oren dan vorig seizoen. Het scorend vermogen is dus achteruitgegaan, nu 691 goals in 165 wedstrijden t.o.v. 749 goals van vorig seizoen. Een mooie uitdaging voor onze trainers om dit te verbeteren!!

Fabuleuze start in de beker!!

De maand augustus stond in het teken van de beker en daarin kenden we als VV Opende een geweldige start van het seizoen. In deze maand zijn er 22 wedstrijden gespeeld en daarvan werden er maar liefst 20 winnend afgesloten.

Met horten en stoten de winterstop in!!

September was daarentegen wat minder, in 46 wedstrijden werden er 30 in winst omgezet en de overige duels gingen verloren. Wat verder opvalt dat het al oktober is voordat er voor het eerst ergens gelijk wordt gespeeld. In de maand november waren we in de uitwedstrijden nagenoeg onverslaanbaar. Van de 21 uitwedstrijden werden er 16 omgezet in winst en gingen er 5 verloren. Blijkbaar waren we aan de winterstop toe want op zaterdag 6 december waren er 11 wedstrijden te spelen en slechts 2 overwinningen vielen er te noteren. Dit was logischerwijs dus ook 1 van de keren dat we een negatief doelsaldo moesten accepteren, 19 voor en 30 tegen. Meest doelpuntrijke zaterdag was 6 september. In totaal vielen er bij de Peender wedstrijden toen 92 goals, waarvan 59 in het voordeel van de Peenders. Op zaterdag 30 augustus werd er met scherp geschoten door de Peenders, totaal vielen er die dag 71 goals voor de Peenders.

Scorebord!!

Bovenstaand is allemaal een gemiddelde van alle teams bij elkaar genomen. Alle cijfertjes zijn ook nog even per team ook uitgesplitst en onderstaand hebben we de “top 3” steeds gepubliceerd per onderdeel:

meeste punten thuis behaald in%
1 Opende D2: 92%
2 Opende E2: 88%
3 Opende A1: 86%

meeste punten uit behaald in%
1 Opende E3: 100%
2 Opende A1: 88%
3 Opende E1: 80%

meest productieve ploeg thuis (gemiddeld per wedstrijd)
1 Opende MD1: 5,5 goals per wedstrijd
2 Opende D2: 5,4 goals per wedstrijd
3 Opende B1: 5,1 goals per wedstrijd
3 Opende E3: 5,1 goals per wedstrijd

meest productieve ploeg uit (gemiddeld per wedstrijd)
1 Opende A1: 5,9 goals per wedstrijd
2 Opende D2: 5,4 goals per wedstrijd
3 Opende F2: 5,2 goals per wedstrijd

minst gepasseerde defensie in thuiswedstrijden (gemiddeld per wedstrijd)
1 Opende D2: 1,2 goals per wedstrijd
2 Opende A1: 1,4 goals per wedstrijd
3 Opende E3: 1,6 goals per wedstrijd

minst gepasseerde defensie in uitwedstrijden (gemiddeld per wedstrijd)
1 Opende E3: 0,4 goals per wedstrijd
2 Opende D1: 1,3 goals per wedstrijd
3 Opende D2: 1,4 goals per wedstrijd

het vaakst de “0” in thuiswedstrijden
1 Opende MD2: 2x
1 Opende D1: 2x
1 Opende D2: 2x
1 Opende F1: 2x
1 Opende F2: 2x

het vaakst de “0” in uitwedstrijden
1 Opende E3: 5x
1 Opende F2: 5x
3 Opende D2: 3x

meeste overwinningen thuis en uit
1 Opende A1: 13x
2 Opende E3: 12x
3 Opende D2: 12x

het vaakst gelijkgespeeld thuis en uit
1 Opende D2: 3x
2 Opende F1: 2x
2 Opende MD1: 2x

In bovenstaand overzicht zijn alleen de officiële wedstrijden verwerkt. Dus beker- en competitie wedstrijden. Oefenwedstrijden zijn buiten beschouwing gelaten.

Terugkijkend op de afgelopen najaar competitie kunnen we wel stellen dat onze jeugdteams het goed doen. Mooie uitslagen, goed voetbal en bovenal veel plezier!!! Inmiddels is de jeugd alweer druk in de zaal aan het spelen en gaan we ons opmaken voor een mooie 2e helft van seizoen.

Alle vrijwilligers, bedankt voor jullie bijdrage en tot ziens op en rondom de velden van VV OPENDE!!!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht