Spannende eindstrijd Opende E1

Op zaterdag 12 december werd het kampioenschap van Opende E1 al gevierd.

Opende won toen van Haulerwijk met 1-4.

Door een misrekening bleek dat de eerder afgelaste wedstrijd tegen ONB E2 toch nog invloed zou kunnen hebben op de eindstand. De wedstrijd tegen ONB was al een paar maal door allerlei omstandigheden uitgesteld maar op vrijdagavond 18 december kon de wedstrijd tegen ONB toch nog plaats vinden. Met een kleine delegatie werd naar Drachten afgereisd, een aantal vaste supporters hadden helaas andere verplichtingen. Beide teams waren gebrand om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Opende stond nog ongeslagen aan kop van de competitie direct gevolgd, met 3 verliespunten, door RWF en ONB .

De wedstrijd begon om stipt 18.00 uur. De jongens begonnen goed en er werd mooi gecombineerd met daaruit een paar leuke kansjes. Echter was dit een andere wedstrijd dan wat de jongens de laatste tijd gewend waren. Er moest snel gespeeld worden en continue moesten de boys op hun hoede zijn en omschakelen. ONB zat er bovenop en kreeg ook een aantal mooie kansen. Er werd met zijn allen aangevallen en verdedigd. Jongens, super ga zo door. De bal bleef van de ene naar de andere kant gaan met voor beide teams goede kansen maar waar of de keeper of de paal dit tegen hield. Er werd gerust met 0-0. Tijd voor een peptalk van de coaches Gerrie en Marcel. Wat er in de pauze in de kleedkamers is gezegd blijft waarschijnlijk geheim.

Er volgde een spannende fase met daarin een paar goede kansen voor ONB en Opende. ONB moest 10 minuten na de rust hun keeper vervangen in verband met een blessure. Zijn plaats werd ingenomen door een veldspeler. Opende bleef goed doorgaan en maakte het ONB een paar maal lastig . Het lukte echter beide teams nog niet om te scoren. ONB kreeg een mooie kans maar deze werd gelukkig niet verzilverd. Opende veroverde de bal en na een snelle aanval over maar 3 schijven was het Opende die de score opende . Binnen de minuut volgde er weer een mooie aanval die ook direct beloond werd met een goal en zo stond het 0 -2. Doorgaan Jongens en koppie erbij houden! ONB liet even de koppies hangen maar herpakten zich zelf weer en kregen een mooie kans die werd beloond met een mooie goal. De spanning was weer terug en ONB kreeg weer hoop echter bleven onze jongens goed bij de les. Beide teams kregen nog mooie kansjes echter kwamen er geen doelpunten meer. Hierdoor was de eindstand 1-2.

Opende E1 was hierdoor ongeslagen kampioen. De medaille, patat en de leuke rondrit van een week eerder waren dik en dik verdient. Dhr Pama bedankt voor het rondrijden van onze Peender jongens.

Hartstikke gefeliciteerd Max, Berend, Jilco, Christian, Johan, Alwin, Jordy, Mente, Gerrie en Marcel.