Start voorjaarscompetitie jeugdteams VV Opende.

Nu de “strenge winter” weer is verdwenen en het zaalvoetbal achter de rug is, staat de voorjaarscompetitie weer op het punt van beginnen. De jeugd heeft er al weer een paar weken van trainen op zitten en de in eerste serie oefenwedstrijden zijn er alweer een aantal overtuigende overwinningen behaald. Onze jeugd is er weer klaar voor!!!

Namens V.V. Opende acteren er nog altijd 2 teams in de strijd om de beker. Afgelopen week zijn de balletjes gehusseld voor de loting en voor de Peenders zijn de onderstaande wedstrijden uit de koker gerold.

Opende A1 gaat op bezoek bij Berlikum A1 om daar een plaats bij “de laatste 4” te bemachtigen. De Peendermantsjes van Opende D2 moeten het in hun strijd voor een plek bij “de laatste 8” het opnemen in een uitwedstrijd tegen GSVV D1. Beide wedstrijden staan voorlopig ingepland voor 11 april. Ondanks dat het 2 uitwedstrijden zijn, rekenen we op veel supporters langs de lijn!!

Aanstaande zaterdag, 7 maart, barst de competitie weer los en zullen de vele jeugdteams van VV Opende weer volop in de regio aanwezig zijn. Binnen de jeugdteams zijn er een aantal zaken veranderd, enerzijds uit noodzaak en aan de andere kant vanwege de vele nieuwe aanmeldingen. In de categorie “11-tallen” zien we op dit moment dat de grootte van de selecties niet helemaal voldoende zijn, maar in overleg en met onderlinge samenwerking blijven de teams gehandhaafd.

In de categorie “7-tallen” blijven we als vereniging maar door groeien. Door de extra aanmeldingen is er zowel in de E- als F- categorie een extra team bijgekomen. In de H-categorie zijn we ook nog steeds ruim vertegenwoordigd met teams. De meidengroep binnen V.V. Opende blijft onverminderd enthousiast en groot. Tijdens de komende periode gaan we uitkomen met 1 MC team en 1 MD team.

Zo alles bij elkaar gaan we met 16 jeugdteams het voorjaar in!! Iets waar we als V.V. Opende best wel trots op mogen zijn!! Dit geeft naast een gezellige drukte op en rond de velden, wel wat druk op de organisatie rondom de zaterdagen. Denk maar eens aan de veldbezetting en scheidsrechters!! Zo zijn er deze zaterdag alleen al 9 thuiswedstrijden voor de Peender jeugdteams!! Maar met de hulp van de vele vrijwilligers gaat dit vast lukken. Wel zijn we nog op zoek naar personen die een keer een jeugdwedstrijd willen fluiten, dus schroom niet en meldt je aan bij Henk Veenstra!!

Team A1:
De selectie van Wietze, Klaas en Martin strijden dus nog op 2 fronten voor de prijzen. In de competitie moeten ze in achtervolging, maar als we hun mogen geloven is dat “wer best genoch…” en “komt wol goed juh…”

Team B1:
Hier is, helaas, wat wisseling geweest in de technische staf en spelersgroep maar inmiddels is dit met een “4-manschap” weer opgelost. Jaap, Ties, Wietse en Gerard gaan de strijd aan met Blue Boys B1, Drachtster Boys B4, ODV B1, Oerterp B2 en ONT B2.

Team C1:
Ook hier niet een al te grote selectie, maar is de dadendrang nog altijd onverminderd groot. Pieter en Marc hebben hun jongens inmiddels weer op scherp staan en gaan de achtervolging in zetten en zijn van plan om de huidige positie in te ruilen voor een plaats in de subtop.

Team MC1:
De meiden van Jessica en Ria zijn “gepromoveerd” van D- categorie naar C- categorie. Op hun welbekende wijze gaan deze meiden hun kracht meten met Broekster Walden MC 1, VenV’68 MC1 en VCR MC1.

Team D1:
Edwin, Erik en Andre hebben hun selectie uitgedund zien worden door het wegvallen van spelers met langdurige blessures maar gaan vol overtuiging op zoek naar de punten tegen Aduard D1, Buitenpost D2, Grootegast D2, sjo De Held D4 en Stadspark D1.

Team D2
:
Jan kan met zijn boys dit voorjaar maar vol aan de bak. Deze jongens zijn in een ware “championsleague” geplaatst en nemen het op tegen Bakkeveen D1, Blue Boys D1, Pelikaan S D1, sjo WTTC D2 en Zuidhorn D3. Ook in de beker zijn de boys nog altijd actief, dus er wacht hun een mooi en uitdagend voorjaar.

Team MD2:
Deze enthousiaste meidengroep, onder leiding van Willem en Wietse, gaan vol overtuiging op jacht naar punten. Dit moet dan ten koste gaan Drachtster boys MD1, Drogeham MD1, Grijpskerk MD1, Grootegast MD1 en ONB MD1.

Team E1:
Het “supertrio” Marcel, Harry en René zijn met hun sterren goed de winter doorgekomen en gaan nu weer voor nieuwe successen. Dit moet dan gebeuren ten koste van Be Quick Dokkum E2, ODV E1, ONB E1, sjo JV oostenburg E1 en sjo SVH/TFS E1.

Team E2:
De manschappen van Gerrie, Martijn en Gerrit gaan na 2 podiumplekken nu voor de hoogste trede op het ereschavot. Dit moet dan ten koste gaan Be Quick Dokkum E3, Blue Boys E1, Drachten E3, RWF E1 en VenV’68 E1.

Team E3:
Op de slotdag van de competitie pakten deze toppers op miraculeuze wijze alsnog de titel. De selectie heeft wat wijzigingen ondergaan en als “eenling” gaat Peter het kunststukje proberen te herhalen. Dit moet dan gebeuren tegen Blija E1, sjo JV Oostenburg E4, jong Harkema E5, sjo SVH/TFS E3 en Suawoude E1.

Team E4:
Een nieuw geformeerd team bestaande uit E- en F- pupillen. Swier mag laten zien dat hij ook op eigen kracht een kampioensteam kan smeden. Het vertrouwen is groot, gezien de kreet “reserveer die kar vast voor begin mei” Via de wedstrijden tegen Blija E2, Drachtster Boys E11, Eastermar E2, sjo Bergum BCV Combinatie E9 en VIOD E2, moet dit dan verder gestalte krijgen.

Team F1:
Met een ietwat gewijzigde selectie gaan de boys van Stef, Henk en Marcel het iedereen lastig maken in de 1e klas. Tegenstanders zijn Be Quick Dokkum F2, Buitenpost F1, Frieseboys F1, ONB F1 en Ropta boys F1.

Team F2:
Ook deze succesvolle groep gaat weer op jacht naar het podium. Na de behaalde zaaltitel is de honger naar meer succes nog niet voorbij. Voor Michel en Bas een mooie taak om daar hun steentje aan bij te dragen. Dit moet dan gebeuren tegen Drachtster boys F5, Jistrum F1, Kootstertille F2, sjo Bergum BCV Combinatie F5 en BroeksterWalden F4.

Team F3:
Ook hier weer een nieuwe lichting “toekomstige toppers”. Karel en Johannes hebben eerst de regio verkend hier in het Westerkwartier, maar mogen dan nu ook eindelijk verder van huis. Deze groep gaat hun kunsten vertonen in de 4e klas tegen Eastermar F1, sjo Bergum BCV Combinatie F8, Suameer F2, Surhuisterveen F3 en Veenwouden F4.

Team MP1:
Tony komt met zijn toppers uit in “4x4 Westerkwartier” en willen zich daar weer volop in de schijnwerpers spelen.

Team MP2
:
Ook deze youngsters spelen mee in het “4x4 Westerkwartier”. Onder leiding van Heine gaan zij schitteren op dit podium.

Dankzij de hulp van de sponsorcommissie hebben ook de nieuwe teams weer beschikking over mooie wedstrijdshirts. Namens alle jeugd, bedankt!!

De toernooicommissie, Henk en Jan, hebben de schema’s en draaiboeken al weer gereed. Hierdoor zijn onze jeugdteams ook tijdens de zomer periode weer verzekerd van deelname aan een aantal toernooien. Ons eigen “Jan Swieringa” toernooi wordt dit keer gespeeld van 18 t/m 23 mei.

Als jeugdcommissie zijn wij klaar voor het voorjaar en met de steun van alle vrijwilligers gaan wij vast starten met de voorbereiding(en) op het nieuwe seizoen.

Namens de jeugdcommissie wensen we alle teams succes in hun competitie en gaan we wederom uit van een sportieve en positieve Peender uitstraling op en rondom de voetbalvelden in de regio!!!


Jeugdcommissie VV Opende.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht