Stijgende lijn bij Peendermantsjes 35+

Vrijdagavond was het weer zover er moest weer een toernooitje gespeeld worden in Grijpskerk. Het team was de afgelopen weken goed actief geweest, zo werd er namelijk een topcoach vastgelegd en ook werden er spelers met reputatie aangetrokken.

De eerste wedstrijd werd tegen Grijpskerk gespeeld en onze Peendermantsjes kregen ten opzichte van de vorige keer wel heel veel meer kansen. We houden het er maar op dat de spitsen dit niet verwacht hadden en dat daarom de kansen nog niet werden verzilverd. En net als de vorige keer werd deze wedstrijd weer nipt met 1-0 verloren. Het vertoonde spel was goed en een ieder was het er mee eens dat er goed gespeeld werd. Ook de coach was tevreden, maar had toch al een paar kleine puntjes gezien wat anders moest. En zo werd dan ook de opstelling iets gewijzigd in het tweede potje tegen Grootegast. En ja nu komt natuurlijk de vraag lag het aan de speelwijze van het team of aan de opstelling ? Want onze Peendermantsjes lieten Grootegast alle hoeken van het veld zien en met tikkie takkie voetbal was het pats boem goal en werd er binnen no time een 2-0 voorsprong op het scorebord gezet.

Zo nou rustig aan boys want we krijgen de Lauwers nog en die binne nog al fanatiek en snel. Het laatste potje tegen de Lauwers begon goed Opende kreeg de beste kans en gaf de blauw witten weinig ruimte. Onze keeper stond vandaag weer als een profke in de goal en kon ons langs steunen, maar op een pegel van afstand die volgens de coach wel vier keer de beide palen had geraakt had hij geen antwoord. Maar de scheidsrechter twijfelde ook en volgens hem was het geen goal, maar dankzij een eerlijke Peender werd de goal uiteindelijk toch toegekend. En met deze eindstand kon begonnen worden aan de derde helft. Ook vandaag had Grijpskerk weer iets geregeld voor sensatie in de kantine. Waar onze coach had gehoopt op een paaldanseres was het toch weer iemand die kon entertainen. Deze man Johnny de Leeuw kon niet fantastisch zingen maar deed alles voor een goed doel. Zijn stem was toch wel zo goed dat hij er een aardig feestje van wist te maken en hij kreeg de teams dan ook op de stoelen en tafels, een geweldige artiest dus. Grijpskerk had vandaag ook iets geregeld om spelers van verschillende teams in de prijzen te zetten. De gelukkigen bij de Peendermantsjes waren vandaag Willem (taart) Tony (worst) en us Hannes ek een dikke worst. Zo werd het langzaam aan tijd om naar huis te gaan en werd de coach nog even gevraagd hoe het had voldaan ? De beste man met muts zei hierop; leuke ploeg, mooi voetbal en ik teken bij voor nog een vrijdagavond 35+ voetbal inclusief derde helft. Onze nieuwe topscoorder was vandaag op dreef en om hem te behouden voor het 7 tegen 7 voetbal maken we zijn naam maar niet bekend. Volgende week begint de competitie en dan gaan we naar Grootegast.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht