V.V. Opende E1

Op zaterdag 12 september stond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Er moest worden afgereisd naar Drachtster Compagnie tegen SVH/TFS E1.

Om 09.00 uur werd er, onder de leiding van de coaches Gerrie van Doezem en Marcel Hiemstra, afgetrapt. Helaas zonder Menthe, die vanaf de zijkant toe moest kijken omdat hij aan zijn knie geblesseerd was. Beterschap Menthe.

In de eerste helft werd er goed gecombineerd en met een paar zeer fraaie doelpunten werd de tussenstand 0-7. In de pauze werd er gewisseld van keeper om zo ook Max speelminuten te laten maken als veldspeler. Het spel werd in het begin van de tweede helft iets slordiger en ook de kansen werden niet goed afgemaakt. Hierdoor kwamen er voor de tegenstander ook diverse mogelijkheden om te scoren. De vervangende keeper, Berend, hield zich zeer goed staande en kon tegendoelpunten voorkomen. In de laatste 10 minuten werd het goede spel zoals in de eerste helft weer opgepakt en werden er toch weer een aantal doelpunten gemaakt. Opende scoorde in de tweede helft 6 doelpunten waardoor de eindstand op 0-13 uitkwam.