Veel jeugdig talent bij voorlopige 1e selectie v.v. Opende

Op dinsdag 4 augustus zal de voorlopige 1e selectie van de v.v. Opende gaan starten met de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Een voetbalseizoen waar (bijna) iedereen in Opende e.o. reikhalzend naar uitkijkt. Er mag namelijk weer worden gespeeld in de 3e klasse. Het afgelopen seizoen is met promotie afgesloten. Na een lange periode van geen voetbalactiviteiten lijkt iedereen veel zin te hebben om weer te gaan starten. Er is een voorlopige 1e selectie samengesteld van liefst 24 spelers. Hierbij zijn twee nieuwe gezichten. Van de s.v. Marum komt Martijn Berends naar Opende. Niet helemaal een onbekende, want enkele seizoenen geleden speelde Martijn voor de A-junioren van de Peender Mantsjes. Wel helemaal nieuw is de van Drogeham afkomstige Tinus Huisma. Twee spelers waar de v.v.Opende het komende seizoen heel veel aan kan hebben. Ook Rémon Kruizinga heeft laten weten weer beschikbaar te zijn voor de 1e selectie. Daarnaast zijn er liefst zeven A-junioren die de 1e selectie komen versterken. Deze A-junioren hebben een topseizoen achter de rug. Bij de laatste vier van de Noordelijke districtsbeker en kampioen in de 2e klasse. Met de komst van deze relatief grote groep jeugdige voetballers is de selectie aardig uitgebreid. Het grootste voordeel is dat er een grotere groep spelers beschikbaar is. Vooral op het trainingsveld krijgt hoofdtrainer Wietse v.d. Veen meer mogelijkheden om datgene te doen wat er op het programma staat. Daarnaast is de bewuste keuze gemaakt om een zeer jeugdige 2e selectie samen te stellen. Deze 2e selectie zal tegelijkertijd actief zijn op het trainingsveld en staat o.l.v. de succesvolle trainer bij de A-junioren Wietze Couperus. Voor de technische staf is het heel nieuwsgierig hoe deze jeugdige Peender Mantsjes het gaan doen. Er is voldoende voetbalervaring aanwezig in de selectie om de jeugd te gaan steunen. Silco Hiemstra, Jellinus Helmus en Mark Koop hebben namelijk laten weten het komende seizoen beschikbaar te zijn. Een mooi verlengstuk voor de hoofdtrainer in het veld.

Op zaterdag 8 augustus staat er een trainingsdag op het programma. ’s Morgens zal er eerst samen koffie(thee) worden gedronken. Hierna volgt een reguliere training. De lunch zal worden verzorgd door Jan Dikkers. Het middagprogramma zal in het teken staan van een individuele competitie waarbij het teamverband heel belangrijk is. Tijdens deze aardige voetbalactiviteit zijn de supporters van harte welkom. De spelers en de begeleiding hopen dat tijdens en na afloop van deze activiteit een grote groep supporters aanwezig zal zijn. De steun van de trouwe aanhang wordt zeer gewaardeerd en zal zeker ook het komende voetbalseizoen zeer welkom zijn in de thuis- en uitwedstrijden.

Op dinsdag 11 augustus staat de eerste oefenwedstrijd op het programma. Tegenstander op sportpark “De Olde Wierden” is het 2e elftal van Broekster Boys. Hierna volgen nog oefenwedstrijden tegen Buitenpost 2 (zaterdag 15 augustus) en ASC ’75 (dinsdag 18 augustus). Ook deze wedstrijden worden gespeeld in Opende.

In de strijd om de Noordelijke KNVB-beker komt Opende 1 twee oud bekenden tegen. Op zaterdag 22 augustus is in Opende de tegenstander GSVV. Een week later moet de hoofdmacht afreizen naar Drogeham. Tussentijds, op dinsdag 25 augustus, wordt de bekerwedstrijd Haulerwijk-Opende gespeeld.

Zaterdag 5 september moeten de manschappen van het technische trio Wietse v.d. Veen, Jan Dikkers en Kees v.d. Molen klaar zijn voor de start van de competitie. Het 1e elftal zal dan in Opende de sportieve degens kruisen met RWF uit Frieschepalen.

Het 2e elftal speelt op woensdag 19 augustus een oefenwedstrijd in Kollumerzwaag tegen Friese Boys 2. Hierna volgen drie bekerwedstrijden tegen Pelikaan S 3 (zaterdag 22 augustus in Oostwold), FC Grootegast 3 (dinsdag 25 augustus) en Marum 3 (zaterdag 29 augustus). Deze laatste wedstrijden worden in Opende gespeeld. Het verantwoordelijke duo bij het 2e elftal zijn Wietze Cuperus en Martin Gjaltema.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht