Vliegende start van Peendermantsjes!!!

Na een paar weken van relatieve rust begon vandaag voor Opende D2 de zaalcompetitie. Het team is opgedeeld in 2 ploegen en komt nu als Opende D3 en Opende D4 uit in de zaalcompetitie. Ondanks dat deze 1e speelronde gespeeld moest worden in Haulerwijk, waren er toch weer veel trouwe supporters meegereisd om de boys aan het werk te zien.

ASC D1 – Opende D3

Deze openingswedstrijd was direct tegen een ploeg die we deze jaargang al 2x eerder waren tegen gekomen. De laatste wedstrijd eindigde in een “zuur” gelijkspel en de boys waren dan ook gebrand op een sportieve revanche. Het was even wennen aan de ondergrond, maar al snel was het raak voor de Peenders. Gesteund door de snelle voorsprong werd er goed gevoetbald en waren de Peenders duidelijk de betere ploeg. Uiteindelijk namen de boys op sportieve wijze revanche met een 3 – 1 overwinning.

Doelpuntenmakers Jesse Ian de Jong (2x) Roan Alssema (1x)

Opende D4 – RWF D2

Tegen deze lokale helden van Frieschepalen schoten de boys prima uit de startblokken. Er werd goed gecombineerd met veel positie wisselingen en opkomende spelers. Van de vele kansen die er werden gecreeerd, werden er uiteindelijk 4 gepromoveerd tot een doelpunt. Achterin moest er 2x gevist worden, zodat er een mooie 4 – 2 overwinning uit de bus rolde.

Doelpuntenmakers Sander Doetjes (2x) Albert Nijboer (2x)

Opende D3 – RWF D4

In deze wedstrijd waren de Peenders oppermachtig. Met fris en frivool voetbal werd de tegenstander bij vlagen overklast. Gezien het aantal kansen had de overwinning eigenlijk wel groter moeten uitvallen, maar ook nu weer een duidelijke “driepunter”. Eindstand 5 – 0.

Doelpuntenmakers Jesse Ian de Jong (2x) Roan Alssema (2x) Thomas Elzinga (1x)

GSVV D1 - Opende D4

Dit is de ploeg die als enigste, tot nu toe, dit seizoen van de Peenders wist te winnen, dus ook hier moest er uiteraard een passende revanche komen. De Peenders namen al snel een voorsprong, maar GSVV wou zich niet direct neerleggen bij de suprematie van de Peenders. Maar nadat de 4 – 2 was gevallen was het verzet definitief gebroken. Zodoende werd hier ook weer passend revanche genomen voor de eerder geleden nederlaag met uiteindelijk een mooie 6 – 2 overwinning.

Doelpuntenmakers Albert Nijboer (3x) Sander Doetjes (2x) Carst Overwijk (1x)

Met goed voetbal, mooie goals en uiteindelijk 4 overwinningen kennen de boys een prima start van de competitie. Volgende week in Harkema moet dit een passend vervolg krijgen. Ook staat dan de onderlinge kraker op het programma, voor de neutrale toeschouwer een topwedstrijd om naar uit te kijken!!!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht