VV Opende, het nieuwe voetbal walhalla van het Westerkwartier??

Als 2 ware voetbal liefhebbers weten we wat we ongeveer kunnen verwachten. De laatste weken was het weer niet echt uitnodigend om even langs de lijn te staan, maar via het internet zijn we goed op de hoogte gehouden van de diverse ontwikkelingen. Zo ook afgelopen week.

Het was vrijdag, zo rond koffietijd, toen ik een mail kreeg van mijn medekompaan. V.V. Opende heeft weer breaking nieuws op de site staan. Wederom uitbreiding bij de jeugd en voor morgenochtend een meer dan goed vullend programma. Een nieuwe reis waard??? Mijn eerste reactie was, alweer?? Maar nadat het voorstel wat gedaald was, natuurlijk daar gaan we heen!!! Goede parkeergelegenheid, prima velden, een goede ontvangst met verse koffie en altijd spektakel. Wat kan men meer wensen??

Wat was de domper groot. Met een uurtje rijden vanuit onze thuisbasis, en de 1e wedstrijd met start op 8.45 uur ingepland, was het vandaag vroeg opstaan. Aankomend in Opende konden we nauwelijks de auto kwijt…… Allemaal opgebroken wegen, parkeerplaatsen vol met keten, zand en steen…… De eerste minpunten waren genoteerd.

Bij opkomst van het, ook nu weer, altijd goed onderhouden sportpark waren we al snel de ongemakken van het lastig parkeren vergeten. De koffie was al weer gezet, de rood witte vlag weer fier in top, de Peenders waren er klaar voor. Ondanks ons vroeg tijdstip, 8.00 uur, was er alweer vroeg bedrijvigheid en zagen we eerste de bekende koppen alweer lopen.

Tussen de bulten stenen stapten we uit de auto. Naast ons waren net Martijn, Gerrie en Gerrit hun manschappen aan het verzamelen. “Duvel kater, een lastige opening hebben we vandaag daar in Garyp” was het 1e wat we hoorden. Ietwat verbaasd over deze uitspraken staken we de weg over en gingen we op weg naar koffie.

Met een bakkie in de hand liepen we langs de velden. Op het hoofdveld waren de Peenders van D2 in actie. In hun wedstrijd tegen Bakkeveen zagen we wat “oude bekenden” Naast de vaste schare supporters en pakes van deze boys was ook dat drukke en luidruchtige mannetje weer van de partij. In een gelijk opgaande wedstrijd waren we getuige van een zeldzame thuisnederlaag voor deze knapen.

Ondertussen met een schuin oog kijkend naar het 2e veld, want daar waren ook al 2 wedstrijden aan de gang. De F1 wist daar Be Quick Dokkum zonder goals en punten terug de Friese klei op te sturen en E3 stuurde de combinatie van SVH/TFS kansloos naar de uitgang van het sportpark. Een mooi begin voor de Peenders.

Veld 1 was inmiddels overgenomen door de A1, de toekomstige toppers van het vlaggenschip ut de Peen. De rood/witten van de Sweach waren kansloos en mochten de handen dichtknijpen met een “kleine” 7 – 0 nederlaag. Ondanks deze, in onze ogen, toch wel overtuigende overwinning was coach Klaas heel erg duidelijk “het wy net best genoch dizze keer”. Dit werd overigens volmondig bevestigd door de harde kern Halbe en Pieter.

Op veld 2 was inmiddels het supertrio van de Peen gearriveerd. Althans, dat was de verwachting. Achteraf bleek dat René S. het groene gras had ingeruild voor een heel ander podium. Maar de boys waren door dit gemis niet uit het veld geslagen en wisten met een heerlijk portie vechtlust uiteindelijk de 3 punten te pakken. Op het naast gelegen veld was de F2 aan het werk. Michel en Bas hadden een makkie vandaag en pakten op een overtuigende manier de 3 punten.

Onder het genot van een 2e bakje koffie was het tijd voor een tussenbalans. 6 wedstrijden, 5 overwinningen en 1 nederlaag. Tot dusverre een meer dan uitstekend resultaat. De eerste teams kwamen inmiddels terug van hun uitwedstrijden en ook hier was er veel Peender succes. De D1 had even flink uitgehaald in de stad Groningen en “good old” Swier en zijn manschappen waren met een gelijkspel teruggekeerd. Gerrie en Martijn kwamen zonder punten thuis, maar hun verhaal was duidelijk, dit had bij lange niet gehoeven…… Het nieuw geformeerde F3 had een 5-4 nederlaag achter hun naam staan, maar volgens horen en zeggen had dit 5-5 moeten zijn. Teruglopend naar veld 2 waar Pieter en Marc met hun knapen moesten acteren, zagen we een nieuwe “man in het zwart” in actie. Erik had geen moeite met deze pot, maar zag de C’s toch onderuit gaan tegen de Liuwarders. Een nederlaag met perspectieven, want de boys hadden hier eigenlijk wel meer verdiend vandaag.

Kijkend op de klok, inmiddels was het al 12 uur geweest, en een flink “borrelende maag” werd de weg ingezet naar de kantine. Even een balletje gehakt halen bij Oekje en Griet…… Van onder de luifel hebben we ook deze bal goed kunnen verwerken en hadden we goed zicht op de wedstrijd van de B1. Zij wisten een knappe 2 – 2 uit het vuur te slepen en na het laatste fluitsignaal was het voor ons tijd om huiswaarts te gaan.

Het middag programma stond namelijk op het punt van beginnen en voor ons als liefhebbers van jeugdvoetbal leek het dan ook klaar. Maar schijn bedriegt, als slotstuk van de jeugd stond namelijk MD2 nog op het programma. Aanvang 14.45 uur… Dit gaf ons nog eens de tijd om rustig rond te kijken. Want wat is nu het geheim van de Peenders hier?? Zoveel teams en prima resultaten.

Aankomend bij het veld 2 was het 2e senioren team van de Peen bezig met hun potje. Een uitgebreide mix van “jong en oud” moest nipt het onderspit delven tegen Groen Geel. We moesten nog even wachten op de start van MD2 dus namen we nog snel een kijkje bij de Peender hoofdmacht. De Peenders, en ook de Lauwers, hadden nogal wat moeite om de bal naar de juiste kleur te spelen en hierdoor was het erg rommelig. Ineens hoorden we een scherp gefluit achter ons. Vlug omdraaiend zagen we nog net de start van MD 2. De meiden van Willem en Wietse lieten er geen gras over groeien en waren Grijpskerk ruimschoots de baas.

Ondertussen was er al diverse keren gejuich te horen vanaf veld 1. Dit kon niks anders betekenen dan dat de Peenders ook hier weer op voorsprong stonden. Aankomend bij veld 1 zagen we nog net de Peender versie van cultheld “ Henk Veerman” de 4 – 1 binnen glijden. Wietse en zijn mannen pakten ook vandaag weer de punten!! Dames 1 was inmiddels ook al weer teruggekeerd op de basis en zij hadden de punten laten liggen in Oostwold, een nipte 1 – 0 nederlaag.

Nog snel 1 bakje koffie mee voor onderweg en dan maar eens nadenken over wat we nu daadwerkelijk gezien hebben vandaag. Met 11 thuiswedstrijden hadden de Peenders vandaag een overvol en goed vullend programma, maar wij konden geen wanklanken vinden. Totaal kwamen er vandaag 16 van de 20 Peender teams in actie, en met 8 winstpartijen, 2x een gelijkspel en 6 nederlagen, een meer dan goede start van het voorjaar in de Peen!!!

Als buitenstaanders krijgen we niet alle “ins- en outs” mee, maar ons beeld over VV Opende is vandaag ook weer ruimschoots bevestigd. Wij hebben een heerlijk dag vullend programma hier gehad en zien een club die volop in beweging is. Voor ons is VV Opende het voetbal walhalla van het Westerkwartier!!!

Groeten van de 2 toevallige passanten!!

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht