35+ weer in actie

Vrijdagavond was het weer zo ver, het nieuwe seizoen van de 35+ ging weer van start. Het bestuur van de VVO had het contract van coach Gerrie weer verlengd en ook nu had hij weer talent vast gelegd voor deze avond. Maar ook nu was er weer even extra inzet nodig om 9 spelers te krijgen, mede omdat Klaver zich op de speeldag had afgemeld met de reden dat hij zo zenuwachtig was en zijn “lichaam” niet onder controle had dat meegaan niet mogelijk was. Maar dankzij Kup en Coup konden we met een gerust hart richting Roden gaan om daar te spelen op het nogal warme maar gelukkig met bos omringt sportterrein.

Vandaag had coach Gerrie die het nog steeds zonder assistenten doet de volgende spelers weten te selecteren; Wiellie, Tsjoeke tsjoek, de Bron uit de Parken, buurman Martie, de snelle spits, Villeneuve en mister Heineken. Aangekomen in Roden was er nog even de vraag waar zijn de shirts waren? En ja hoor uit de tas van sponsor Bron kwamen de shirts, redelijk glad gestreken maar hier en daar waren de “puntjes” nog zichtbaar.

Ja jongens zei Gezinus, jim dochten toch niet dat ik wer in de reade shirts van een ander gei rinnen ? En met de afspraak dat hij ze elke keer wast en er goed op past kunnen we Gezinus alvast noteren als vaste speler van de 35+ dit seizoen. Na de ongelooflijke bespreking van coach Gerrie, waar nog steeds niemand wat van snapt kon begonnen worden aan het toernooi.  

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Roden en zoals de Peenders de bal rond lieten gaan en het tempo bepaalden, zag je in de dug-out een tevreden coach zitten die genoot van zijn “afgetraind” team. De heitie’s kwamen dan ook verdiend op voorsprong uit een bizar schot van Villeneuve, maar hoeveel kansen we ook nog kregen de tweede goal wilde er maar niet in. Roden bleef er in geloven en uit een vrije trap wisten zij de gelijkmaker te scoren, wat ook de eindstand zou worden.

De tweede wedstrijd was tegen Surhuisterveen een echte derby gespeeld in het Drentse land. Surhuisterveen kwam op voorsprong maar de ploegen waren aan elkaar gewaagd en het spel ging op en neer. En dan in de 12e minuut is het Opende dat in de aanval gaat, Kup krijgt de bal in de midden aangespeeld, Pieter begint van eigen helft een sprint langs de lijn naar voren. Ongelooflijk net een jaar ouder maar wat een snelheid heeft hij nog, hij vraagt om de bal……… Kup schuift hem precies op maat tussen de oranje verdedigers door en de bal wordt door Pieter beheerst binnen geschoten. 1-1  Surhuisterveen ging ook weer in de aanval en wist de winnende goal te scoren. Net als de eerste wedstrijd werden de laatste twee tegen ONB en VEV’67 ook gelijk gespeeld, maar doordat het nogal donker werd op het veld hebben we hier niet meer alles van kunnen volgen. De eindconclusie was wel dat het leuke tegenstanders waren en dat er op een ontspannen maar wel met de wil om te winnen gevoetbald werd door alle teams.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht