45+ De Wilp

Op vrijdagavond 18 maart 2016 was het weer zover. De olde peendermontsjes mochten hun kunsten weer gaan vertonen op het (halve) voetbalveld. Dit keer werd er afgereisd naar het lieftallige dorpje De Wilp. Huh De Wilp??????? Daar hebben ze geen verlichting op het veld toch?? Echter aangekomen op het sportpark bleek er een spliksplinternieuwe lichtinstallatie te zijn aangeschaft speciaal voor de olde nuutsjes. Dus maar snel nog een peukje smoken, omkleden en dan dr voor.
Ik weet niet of het kwam door de dikke buiken of de kale koppen of de kromme beentjes maar nog voor we het veld konden betreden viel spontaan de verlichting uit. Alles donker behalve in de kantine.

DOT KOMT MOOI UUT riep DE PIJP, MAR GOU DE KANTINE IEN OM EEN GLESKE BIER.

Na enige wachttijd werd besloten het sporttenue maar om te ruilen voor de vrijetijdskleding en de derde helft als eerste te gaan doen. De eerste biertjes werden genuttigd en dan opeens........ VERHIP ER IS WER LJOCHT. EN NOU DON???????? BOLJE MONNEN werd er gezegd. Dus werd de korte broek weer opgezocht en konden we (met een biertje al in de benen) los. Als eerste moesten we tegen gastheer De Wilp. Een lastige en ZEER ERVAREN ploeg ( met spelers van 70 jaar) dus gelijk aan de bak. De biertjes speelden ons toch wat parten deze wedstrijd want de beentjes deden niet wat de kopjes wilden en hier maakte De Wilp handig gebruik van. Ondanks prima verdedigend werk van Kramer, Graansma, en vd Veen en sluitpost vd Molen werd er toch een gaatje gevonden en werd het 1-0. NOU MATTE DE MOUWEN OMHEEG EN DE SOKKEN NIJ BENEDEN riep knik knak die zichzelf tot leider van dit stelletje had benoemd. En wonder boven wonder voor het eerst luisterden de pake,s en schoot Peter(Bijstra) de verdiende gelijkmaker tegen de touwen.

Eindstand 1-1.

Gelijk door met wedstrijd nummer 2 want ja DIT GJIT OLLEJIR VON UUS BIERTIED OU BLINDER. OKVC was de volgende tegenstander. Gelijk vanaf het begin werd er druk gezet op de peender verdediging maar de bier was inmiddels uit de beentjes en al gauw kantelde de wedstrijd. Met Andre (vlastuin) en Anton(fleske) als aanjagers werden de Pijp en .. ja u leest het goed OLLE BESSIE (JETSE STORM) keer op keer in stelling gebracht , maar helaas stond het vizier nog niet op scherp. Dan 2 OPMERKELIJKE acties waar de hele avond (en waarschijnlijk de rest van het seizoen) over werd gesproken. Als eerste werd OLLE BES meedogenloos onderuitgeschoffeld (hij kiepte om ) en nog geen minuut later was het DE PIJP die op een verschrikkelijke manier ten val werd gebracht door een opstekend GRASSPRIETJE. Tot verbijstering van iedereen liet de scheids echter gewoon doorgaan. Dit ging Kramer te ver en hij besloot maar eens mee te gaan naar voren om het gras wat plat te trappen en tussendoor ook nog te scoren. 1-0

Nu de polletjes op het veld verdwenen waren kwam ook Andre wat beter in het spel en ook hij mocht de bal bekeken binnenschieten. Wedstrijd nr 2 gewonnen met 2-0

Dan de 3e wedstrijd van deze ware slijtageslag. Natuurlijk zijn we moe. Natuurlijk doet alles pijn. Natuurlijk hebben we dorst. Natuurlijk willen we de kantine in. MAR JONGES WE MATTE SJIN GRUTTEGOST. DIE WOLLE WE TOCH WINNE?? zei knik knak. DEAR HA IK NOG NOOIT VON VERLEN zegt DE PIJP.
Dus nog 1 keer alles uit de kast en dr voor. Na 3 minuten een hard schot van DE Pijp die door de goalie van grootegast werd losgelaten waarna OLLE BESSIE dr als de kippen bij was om de bal binnen te schieten. Blij als een kind kwam die naar de kant om gewisseld te worden. JE MATTE OP JE HUGTEPUNT STOPPJE was zn commentaar en hij hield het voor gezien deze avond. Hierna werd de druk opgevoerd door grootegast maar Kees hield met enkele katachtige reddingen de pake,s op de been. Drie wedstrijden op een avond is eigenlijk wat te veel voor de pake,s maar ze wisten de NUL te houden en zo ook deze wedstrijd winnend af te sluiten.

In de kantine werd nog lang gesproken over de 2 aanslagen die werden gepleegd op OLLE BESSIE en DE PIJP maar tot een echt oordeel konden we niet komen . De 1 zei OUDERDOM de ander had het over OVERGEWICHT ,er werd zelfs gedacht aan een SLUIPSCHUTTER. We zullen het nooit weten.

Een live optreden van de oudste inwoner van DE WILP 45met zn karaoke set maakte de avond weer onvergetelijk.

Een zeer geslaagde avond en................... voorlopig koploper.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht