45+ nog steeds ongeslagen, maar wel aangeslagen.

Op vrijdag 22-04 mochten de peenderpake,s weer los. Grootegast was deze avond de gastheer van de oude mannen brigade.

Na afloop van deze sportieve krachtmeting tegen onze leeftijdsgenoten van De Wilp, Oldehove/Niezijl en Grootegast was de ongeslagen status nog intact maar toch ietwat aangeslagen trokken we weer richting Opende.

Maar liefst 12 spelers had topcoach knikknak tot zn beschikking deze avond dus moest er gepuzzeld worden voor wat betreft de opstelling. En ja dat dit soms tot teleurgestelde koppies (zeg maar gerust kwaad) komt is natuurlijk onvermijdelijk. Maar ja in de top van het amateurvoetbal kom je soms voor dergelijke situaties te staan en dan moeten er keuzes gemaakt worden. Kreten als.... ZIL IK MIE DON VJOT MAR DOESE, DON HOEF IK UT KIELTSJE IK NET OEN TE DWAAN, BEPAALSTOE UT WA IEN DE BASIS STJIT DON of DON HIE IK BETTER NIJ HENNY(BOS) GEAN KINT werden de coach toe gebeten maar die gaf hier geen gehoor aan. IK BIN DE BAAS EN SA WURD DR SPIELE. De eerste wedstrijd was tegen OKVC en hoewel het in het begin wat moeilijk liep werd meer en meer duidelijk dat de keuze van de coach de juiste was geweest want de wedstrijd eindigde in 2-0 in het voordeel van de pake,s. De 1-0 kwam tot stand door een voorzet van peet (bijstra) die met buitenkant rechts een puike voorzet gaf op Donkey en die kopte onberispelijk binnen. Dan een driehoekscombinatie van een niveau wat je zelden ziet tussen ole bes, de pijp, en Andre waarna laatstgenoemde de bal tussen de palen werkte. 2-0. Wedstrijd gespeeld. Na zo,n inspannende wedstrijd is het voor wat betreft de basis opstelling voor de 2e wedstrijd geen probleem meer want iedereen wil DAN wel op de wissel.

Grootegast was de volgende tegenstander en daar willen WE natuurlijk niet van verliezen. Maar al snel werd duidelijk dat de gastheren een prima team op het veld hadden staan waar we de grootst mogelijke moeite mee hadden. Sterker nog, voor het eerst in deze voorjaarsreeks kwamen we op achterstand. Een prima combinatie werd op de mat gelegd en de altijd solide verdediging van de pake,s was hier niet tegen bestand en het eerste tegen doelpunt deze avond moest worden geincasseerd. Vanaf de bank keek iedereen een beetje geschrokken. Dit was een goede tegenstander. LIT MIE MAR EEVM ZITTE JER werd er gezegd. IK DOCH STRAKS WOL WER MEI. Toch herpakten de pake,s zich en even later was het alweer gelijk. Ole bes zet met een klein tikje opzei Henk (kramer) vrij en deze knalde de 1-1 binnen. Dan een actie die eigenlijk bepalend was voor de rest van de avond. Een loopactie van Peet waarbij hij een ongelovelijke schijnbeweging maakte waardoor de tegenstander het spoor helemaal BIJSTRA was eindigde in een verschrikkelijke overtreding (peet ging op die arme man zn hak staan) waardoor hij door zn enkel ging en ter aarde STORTE. De diagnose was al gauw gemaakt. DIT WURD UM NET MEER VEJONNE. Hierna was het vuur uit de wedstrijd en dan kun je zien wat het met de pake,s doet als een teamgenoot zo van het veld gedragen word. Kompleet aangeslagen. Puur door wilskracht van de olde montsjes werd er ondanks deze tegenslag toch een punt binnengesleept. uitslag 1-1. Nu eerst maar even bij peet kijken.

HOE LIEKET UT PETER???? NET ECHT GOED, SJOCH MAR US. OLLEMACHTIG DIEN ENKEL IS HAST LIEKE DIK OS DIEN LIEF word er gezegd. NOG MAR EEVM GOED KWOLLJE DIE POAT don sille wie nog eevm bollje.

Dan wedstrijd nr 3 tegen DE WILP. Altijd lastig maar al snel is er een over(ge)wicht en valt het eerste doelpunt. Een geweldig tikkie takkie gehalte met opnieuw Andre als afmaker. 1-0. Hierna krijgen we nog 4a5 mogelijkheden om te scoren maar zoals reeds eerder gemeld is de impact van die verschrikkelijke overtreding toch groter dan gedacht. Hier maakt De Wilp dankbaar gebruik van en in de laatste minuten scoren ze de gelijkmaker. SA NOU EERST MAR EEN BIERKE.

Na een snelle optelsom van het behaalde aantal punten word duidelijk dat het kampioenschap binnen handbereik is en dat dit op 13 mei kan gaan gebeuren op het eigen sportpark in Opende .

In verband met de te verwachten drukte raden wij u allen aan om op tijd aanwezig te zijn op ons prachtige sportpark om de peenderpake,s naar het kampioenschap te schreeuwen.

DUS OP VRIJDAG 13 MEI AANVANG 19.00 UUR. EN U WEET HET>>>> KOM OP TIJD...........

ps Na een dokters bezoek van peet de volgende morgen is gebleken dat zn enkelbanden zijn verrekt/gescheurd en dus dit seizoen niet meer in actie komt voor de pake,s.

Er is inmiddels een verzoek naar de knvb gestuurd om de vv grootegast in zn geheel uit de competitie te halen, omdat dit inmiddels speler nummer 3 is van de peendermontsjes die met een langdurige blessure uit de roulatie is na een wedstrijd tegen de GRIENEN. Nader bericht volgt.....

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht