Dik verdiend kampioenschap voor vv Opende JO9-3

Na een wedstrijd tegen Zuidhorn JO9-10 is Opende erin geslaagd om het zo gekoesterde kampioenschap binnen te halen. In een wedstrijd waar Opende al snel de toon zette werd uiteindelijk met 8-0 gewonnen.

Al de gehele week waren de jongens druk met het naderende kampioenschap en ook de ‘intocht van sinterklaas’ was een hot item binnen het team. Voor de wedstrijd werd de opstelling weer geraadpleegd en voor deze ene beslissende wedstrijd hadden we de tactiek omgegooid. Maar één verdediger, waardoor we voorin een mannetje extra konden zetten. 

En dit pakte goed uit. Snel werd er druk gezet en al gauw werd een veilige afstand genomen op Zuidhorn. Bij rust was de stand dan ook al 5-0 en in de rust, die op het veld werd gehouden in verband met de naderende intocht van de goedheiligman, hoefden de leiders alleen maar aan te geven dat de spelers goed in positie moesten blijven staan.

En dit deden de boys. De ene aanval was nog mooier dan de andere en met enkele fenomenale counters, als ook goed uitgespeelde aanvallen, werd uiteindelijk een 8-0 eindstand bereikt.

Hierna mochten de mannen de medailles en ‘heuse kampioensschalen’ in ontvangst nemen. Daarna konden we snel door naar de intocht van sinterklaas in het schitterende ‘Baron theater’. Hier mochten de boys ook nog eens naar voren komen en werden in het zonnetje gezet door sinterklaas en zijn pieten. Vervolgens stond er de gebruikelijke (bij kampioenschappen) rondrit met trekker en wagen door Pieter Pama op het programma en daarna werd er in de thuishaven geëindigd met een welverdiend patatje en liters ranja.

Het kampioensschap was binnengehaald en hoe: “Over het gehele seizoen maakten de boys 79 treffers en er hoefde maar 16 keer een tegentreffer geïncasseerd te worden”. Na de winter proberen we het een stapje hoger en gaan we weer verder met het iedere week verbeteren van ons spel en het doorontwikkelen van de jeugd.

Iedereen die zijn steentje aan deze dag heeft bijgedragen willen wij bedanken, met in het bijzonder: Pieter Pama, Sinterklaas en de pieten, het jeugdbestuur, de kantinevrijwilligers en al het publiek.

Spelers: Jurre de Bruin, Silas Mulder, Wouter Agsteribbe, Ruben Spa, Milan Klaver, Levi de Wit, Chris Pool, Colin Hiemsta en David Graansma.

Peender goals kwamen deze x van: Collin (2x), Milan (4x) , David (1x) en Levi (1x).

Speler van de Week: “het gehele team”. Wat een vorderingen hebben jullie gemaakt in dit najaar en wat wordt er al goed samengespeeld. Iedereen telt mee in dit team en samen zijn jullie een enorm goed stel.

Geplaatst op

Terug naar nieuwsoverzicht